Akdeniz Belediyesi’nden Personele İş Güvenliği Eğitimi

Mersin Akdeniz Belediyesi, farklı birimlerde çalışan personeli bilinçlendirmek amacıyla iş sağlığı ve iş güvenliği eğitimlerini sürdürüyor.

26 Aralık 2018 Çarşamba, 13:54
Akdeniz Belediyesi’nden Personele İş Güvenliği Eğitimi
-

İşyerlerinde yaşanan iş kazalarına karşı tedbirlerini arttıran Akdeniz Belediyesi, kurumun farklı birimlerinde görev alan personele yönelik iş sağlığı ve iş güvenliği eğitimlerini vermeye devam ediyor. Belediye konferans salonunda düzenlenen eğitime, İş Sağlığı ve İş Güvenliği Uzmanları Tuğrul Kar ve Cansu Zeybel Erdoğdu katıldı.
Eğitim kapsamında, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu hükümlerine göre işveren ve çalışanların, işyerindeki iş güvenliği ve iş sağlığının sağlanması ve mevcut koşulların iyileştirilmesi için yetki ve sorumluluklar ile işveren ve çalışanların hak ve ödevleri anlatıldı. Slâytlarla desteklediği sunumunda iş sağlığının ve iş güvenliğinin iki ayrı konu olduğuna dikkat çeken İş Güvenliği Uzmanı Tuğrul Kar, kamu veya özel sektör ayrımı olmaksızın bütün çalışanların kanun kapsamına dâhil olduğunu söyledi.
“Dünyada her yıl 2 milyon 200 bin kişi yaşamını yitiriyor”
Uluslar arası Çalışma Örgütü’nün (İLO) yaptığı araştırmaya göre dünyada her yıl meydana gelen 270 milyon iş kazasında 2 milyon 200 bin insanın hayatını kaybettiğine dikkat çeken Tuğrul Kar, şöyle konuştu; “Bu rakamlar çok yüksek değil mi? Dünya üzerindeki hiçbir insan, çalıştığı için ölmeli mi? Hayır bence ölmemeli! İLO’nun aynı verilerine göre maalesef her yıl 160 milyon kişi de meslek hastalığına maruz kalmaktadır.”
"Kazaların yüzde 98’i insan hatalarından kaynaklanıyor"
İş kazalarının çevresel faktörler, kişiye bağlı faktörler ve eğitim yetersizliğinden kaynaklı faktörlerden meydana geldiğini sözlerine ekleyen İş Güvenliği Uzmanı Tuğrul Kar, iş kazalarının yüzde 98’inin insan kaynaklı nedenlerden meydana geldiğine; kazaların yüzde 78’inin emniyetsiz çalışmadan, yüzde 20’sinin emniyetsiz durumlardan, yüzde 2’sinin de doğal olaylardan kaynaklandığına işaret etti.
Eğitimin sonunda İş Sağlığı ve İş Güvenliği uzmanları, belediye çalışanlarından gelen konuyla ilgili soruları yanıtladılar.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”