Akdeniz Belediyesi’nden, Personele İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi

Akdeniz Belediyesi; iş kazaları, meslek hastalıkları ve istenmeyen olaylara karşı, kurumun farklı birimlerinde çalışan personeli bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla iş sağlığı ve iş güvenliği eğitimlerini sürdürüyor.

25 Ekim 2019 Cuma, 11:35
Akdeniz Belediyesi’nden, Personele İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi
-

Akdeniz Belediyesi, ağırlıklı olarak sahada çalışan personel olmak üzere; iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı farkındalık yaratmak amacıyla iş sağlığı ve iş güvenliği eğitimlerini sürdürüyor. Belediye konferans salonunda düzenlenen eğitimde, Bolkar Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi’nden İş Güvenliği Uzmanı Tuğrul Kar, 6331 Sayılı Kanunu anlattı; iş kazalarının nedenleri, kazaları önleme ve korunma yolları hakkında sunum yaptı. İnteraktif şekilde düzenlenen eğitimde, belediye personeli de sorular sordu, yaşadıkları bazı olaylardan örnekler anlattı.

Her yıl dünyada 2 milyon 200 bin kişi yaşamını yitiriyor

İş Güvenliği ve Sağlığı Uzmanı Tuğrul Kar, Uluslar arası Çalışma Örgütü’nün (İLO) yaptığı araştırmaya göre her yıl dünya çapında meydana gelen 270 milyonu aşkın iş kazasında 2 milyon 200 bini aşkın insanın hayatını kaybettiğine dikkat çekti, aynı verilere göre her yıl 160 milyon kişinin de meslek hastalığına maruz kaldığını belirtti. Kar; özellikle, ‘bildiğini okuyan, ben en iyisini bilirim, yıllardır bu işi yapıyorum, bana bir şey olmaz’ diyen çalışanların ölümlü veya yaralanmalı iş kazalarına maruz kaldığına veya iş kazası yaşanmasına neden olduklarına dikkat çekti.

İş kazalarının; çevresel faktörler, kişiye bağlı faktörler ve eğitim yetersizliğinden kaynaklı yaşandığını sözlerine ekleyen Kar, iş kazalarının yüzde 98’inin insan kaynaklı nedenlerden meydana geldiğine; kazaların yüzde 78’inin emniyetsiz çalışmadan, yüzde 20’sinin emniyetsiz durumlardan, yüzde 2’sinin de doğal olaylardan kaynaklandığına işaret etti. Eğitimin sonunda İş Sağlığı ve İş Güvenliği uzmanı Kar, belediye çalışanlarından gelen konuyla ilgili soruları da yanıtladı. Sunumun ardından personel sınava da tabi tutuldular, kendilerine dağıtılan soru kâğıtlarını yanıtladılar.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali