Akdeniz Belediyesi’nden, Şehit ve Gazi Anneleri Onuruna İftar

Akdeniz Belediyesi; ‘Anneler Günü’ dolayısıyla, Şehit ve Gazi annelerinin onuruna iftar buluşması organize etti.

13 Mayıs 2019 Pazartesi, 15:25
Akdeniz Belediyesi’nden, Şehit ve Gazi Anneleri Onuruna İftar
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nce, Şehit ve Gazi Anneleri ve aileleri onuruna düzenlenen iftara; TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Vali Ali İhsan Su, Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, AK Parti İl Başkanı Cesim Ercik, Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna ve Başkan Yardımcıları katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlik, Kur’an tilaveti ile devam etti.
Gültak; “Annelerimiz, fırtınalarda en güvenli limanımız, zor günümüzde en güçlü sığınağımız”
Buluşmada ilk söz alan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, anne sevgisinin yerini alabilecek başka bir sevgi olmadığını vurguladı; “Beşeri hayatın en mukaddes vazifesi olan anneliği, hiçbir dil ve kelimenin tam manasıyla tarif edebileceğini sanmıyorum. O güzel ve sıcak kalplerine dünyaları sığdırabilen annelerimiz, fırtınalarda en güvenli limanlarımız, zor günümüzde en güçlü sığınağımız ve şu hayattaki en büyük şansımızdır. Sevgili annelerimizi el üstünde tutmalı, onlara karşı görevimizi her zaman ve eksiksiz ifa etmeliyiz” dedi.
Sözlerini; “Annelerimiz; şu dünyevi hayatımızdaki ilk öğretmenlerimiz, yaşamımızdaki en büyük hazinemizdir” diyerek sürdüren Başkan Gültak; “Hayatımıza anlam ve değer katan annelerimiz; varlıklarıyla dünyamızı zenginleştirir. Hele ki o anne, bu vatan toprağı uğruna Şehit düşen; Gazi olan Mehmetçiğimizin annesi ise, onlar için ne yaparsak yapalım az ve eksiktir. Saygıdeğer Şehit ve Gazi annelerimizin başımızın üstünde yeri vardır. Bir kez daha o mübarek ellerinizi öpüyor; başta sizler olmak üzere, tüm saygıdeğer annelerimizin ‘Anneler Günü’nü kutluyorum” sözleriyle konuşmasını tamamladı.
Su; “Annelerimize her şeyimizi borçluyuz”
Mersin Valisi Ali İhsan Su da konuşmasında, Anneler Günü’nü tebrik ederek; “O annelerimiz ki bizi 9 ay karnında taşıyan, doğduktan sonra da büyüten, yürüten, her türlü ihtiyacımızı gören annelerimiz… Biz onlara minnettarız ve her şeyimizi borçluyuz. Annelerimize en kalbi şükran ve minnetimi ifade ediyor, mübarek Ramazan ayında da birliğimizi, beraberliğimizin kuvvetlenmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı arz ediyorum” diye konuştu.

Elvan; “Cumhuriyetimizi, huzur ve istikrarımızı, Şehit ve Gazilerimize borçluyuz”
TBMM Plan-Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan da Şehit ve Gazi ailelerinin Ramazan ayını tebrik ederek konuştu. “Türk tarihi, aynı zamanda şehitlik ve gazilik tarihidir” diyen Elvan, “Medeniyetimiz, şahadet ve gaza medeniyetidir. Cumhuriyetimiz, Şehitlerimiz ve Gazilerimizin kurduğu bir cumhuriyettir. Huzur ve istikrarımız, Şehit ve Gazilerimizin sağladığı bir istikrardır” dedi.
Sözlerini; “Burada, Türkiye’nin ruhu var. Bu coğrafyayı Türkiye yapan, kıyamete kadar milletimize başı dik, alnı ak yaşayabileceği, canımızdan çok sevdiğimiz Türkiye’yi armağan eden Şehitlerimizin ve Gazilerimizin ruhu var” diyerek sürdüren Elvan, “82 milyon Türkiye olarak onlara minnettarız, Şehit ve Gazilerimizle gurur duyuyoruz.
Onların ailesi olan siz değerli kardeşlerimizle de gurur duyuyoruz. Huzurunuzda, cennetle müjdelenen şehitlerimizi şükran, minnet ve gıptayla anıyorum. Ruhları şad olsun. Türk Milleti, Şehitlerimizle, Gazilerimizle ve onların ailesi olan sizlerle kıyamete dek gurur duyacaktır” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından TBMM Plan-Bütçe Komisyonu Başkanı Elvan ve Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, Şehit ve Gazi annelerini bir araya getiren iftarın düzenlenmesine katkı sunan Erman Grup Sahibi Mehmet Deniz ve Eşi Beyhan Deniz’e plaketlerini takdim ettiler Etkinlik; Elvan, Başkan Gültak, Milletvekili Özkan, Vali Su ve protokolün diğer üyelerinin, annelere gül dağıtımıyla sona erdi.
Akdeniz Belediyesi’nden, Şehit ve Gazi Anneleri Onuruna İftar
Akdeniz Belediyesi’nden, Şehit ve Gazi Anneleri Onuruna İftar

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor