Akdeniz Belediyesinin Borcu Dudak Uçuklattı

08 Şubat 2017 Çarşamba, 17:27
Akdeniz Belediyesinin Borcu Dudak Uçuklattı
-

kdeniz Belediyesine yönelik soruşturmanın ardından İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Akdeniz Belediyesi Başkan Vekili olarak atanan Akdeniz Kaymakamı Aktaş, devraldığı belediye ile ilgili açıklamalarda bulundu.

'Belediyemizin 170 milyon lira borcu var"

Akdeniz belediyesinin ciddi miktarda borçla devraldıklarını ifade eden Aktaş, 'Belediye maalesef iyi yönetilememiş, gelir-gider dengesi oluşturulamamış, bu süreç hep bozuk gitmiş. Yüksek oranda bir borç, hizmet edilmemiş mahalleler, bozuk asfalt ve aynı zamanda geldiğimde bir afetin içine geldim, Belediyesinin bin 200 civarında personeli var. Gelirimizin yüzde 85'inin personele harcanıyor. Geri kalanın da elektrik, su, telefon gibi masraflara gidiyor."dedi.

Aktaş,'Şu anki durumda hizmet yapmaya çalışırsanız, bunu borçlanarak yapmak zorundasınız. Bizim belediyemizin şu anda yapılandırılmış 170 milyon lira borcu var. Devletten 6 milyon liraya yakın para geliyor, 3,5 milyona yakın bir para belediyeye kalıyor, gerisi kesiliyor. Şu anda yüzde 44'ü İller Bankası tarafından kesiliyor. Ayrıca yerelde de birçok israf olan alanlar var ve gelirlerin bir kısmı tahsil edilememiş, oldukça alacağı da var. Şimdi biz bu süreci yürütmeye çalışıyoruz. Bin 200 kişi bu beldeye fazla demek ki."

"Belediyenin amacı hizmettir"

Belediyenin amacının hizmet etek olduğunu ifade eden Aktaş, "Akdeniz Belediyesinin kurulmasının amacı, bu yöre halkına, kendisine kanunen verilen görevleri, hizmetleri yerine getirmek, belli sayıda insanı burada istihdam etmek değil. Haliyle bu amacı yerine getiremiyoruz şu anda, getirmemiz de imkansız bir durumda. Çünkü bütün gelen para şu anda masraflarımızı, giderlerimizi, borçlarımızı karşılamaya yetmiyor. Önümüzü de göremiyoruz. Eğer bu beldeye hizmet etmek istiyorsak şimdi bir kısım personeli çıkarma ihtiyacı var' diye konuştu.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı