Akdeniz Belediyesi’nin Eğitime Desteği, Yeni Dönemde de Devam Edecek

Teknik hizmet ekipleri, ilçede 60’ı aşkın okulun ihtiyaç duyduğu hizmet ve çalışmaları yerine getirdi

05 Şubat 2018 Pazartesi, 16:36
Akdeniz Belediyesi’nin Eğitime Desteği, Yeni Dönemde de Devam Edecek
-

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, okullara verdikleri desteğin aralıksız devam edeceğini belirtti; 5 Şubat 2018 Pazartesi günü başlayacak ikinci kanaat dönemi nedeniyle öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi.
Akdeniz Belediyesi’nin; eğitimde fırsat eşitliği sağlamak, çocukların ve gençlerin daha nezih, sağlıklı ve düzenli bir ortamda eğitim ve öğretim alabilmelerini sağlamak amacıyla ilçe sınırları içerisinde bulunan eğitim yuvalarına yönelik her türlü desteği aralıksız devam ediyor. Fen İşleri, Park ve Bahçeler ile Çevre Koruma ve Kontrol müdürlüklerine bağlı ekipler tarafından Akdeniz ilçe sınırları içinde yürütülen yoğun ve aralıksız hizmetler sayesinde, 60’ı aşkın okulun bakım, onarım, yenileme, boya-badana, peyzaj düzenlemesi ve temizlik çalışmaları gerçekleştirildi.
Eğitime yönelik kampanyalara da destek veren Akdeniz Belediyesi, Mardin’de bulunan okullar için önceki haftalarda başlayan kampanyaya da bin adet kitap ve eğitim-öğretim materyalleri ile katkı sağlamıştı. Öte yandan, Akdeniz Belediyesi ile Akdeniz İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde hazırlanan örnek proje kapsamında, lise mezunu gençlere ücretsiz üniversiteye hazırlık kursu veren Akdeniz Akademi’de de eğitimler, 500 civarında öğrencinin katılımıyla sürüyor. Akademi’ye devam eden her öğrenciye, yine Akdeniz Belediyesi tarafından 300 lira tutarında eğitim dokümanı desteği de sunuluyor. 
Her okulun ihtiyaç duyduğu hizmetler, ekipler tarafından veriliyor
Akdeniz Belediyesi’ne bağlı teknik hizmet ekipleri tarafından eğitim yuvalarına verilen hizmetler kapsamında bazı okullarda çevre ve yol düzenlemesi yapıldı, kimi okulların koruma duvarı ve bordürleri yenilenirken, bazı okulların duvarlarına tel montajı çekilip, korkulukları tamir edildi. 

Akdeniz’de el değmedik okul bırakmayan ekipler, bazı okullarda Atatürk büstleri ve Bayrak gönderlerinin yanı sıra okul mescitlerini de yenilerken, ihtiyaç duyan kimi okulun bahçesine basketbol potası montajı yaptı, okul avlularını betonla kapladı, çeşme ve tuvaletleri yeniledi. İlçede 60’ı aşkın okulda ihtiyaç duyulan hizmetleri sunan ekipler, okulların bahçesi ve çevresinin kaldırım-kilit taşlarını yeniledi. Ekipler ayrıca, kırsal mahallelerde yer alan bazı okullara çocuk oyun grupları da kurarak, okul bahçelerini çocuklar için adeta birer parka çevirdi. 

Başkan Pamuk; “Yeni dönemde de okullarımıza her türlü desteğimiz sürecek”
Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, okullara dönük hizmetler hakkında yaptığı değerlendirmede; çocuklarımızı geleceğe hazırlayan eğitim yuvalarına özel bir önem verdiklerinin altını çizdi. Eğitim ortamının, öğrencilerin başarısında önemli bir etken olduğuna dikkat çeken Başkan Pamuk, sözlerini şöyle sürdürdü; “En değerli varlığımız olan çocuklarımızın sağlıklı, donanımlı ve düzenli ortamda eğitim görmeleri en büyük haklarıdır. Ana sınıfından üniversiteye kadar çocuklarımızın ve gençlerimizin yanındayız. 
Geleceğimiz ve en değerli varlığımız olan çocuklarımız için, imkânlarımızı seferber etmeye, eğitime destek vererek, onlara her türlü katkıyı sunmaya devam edeceğiz. Çünkü en büyük yatırım, insana ve eğitime yapılan yatırımdır. Ancak okuyan, araştıran toplumlar geleceğe daha güvenle bakabilir. Çocuklarımız ve gençlerimiz için eğitimde fırsat eşitliği yaratmak ve eğitim çıtamızın yükselmesi için okullarımıza desteğimiz ve katkımız kesintisiz bir şekilde devam edecek. Bu duygu ve düşüncelerle, 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı İkinci Kanaat Dönemi’nde, bütün öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarılar diliyor, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir gelecek temenni ediyorum.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti