Akdeniz İlçesi’ndeki Kadınlar "Kadın ve Aile" İçin Gönüllü Oldu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı “Belediye Hizmetlerine Gönüllü Katılım Toplantısı” gerçekleştirdi.

20 Ocak 2020 Pazartesi, 11:55
Akdeniz İlçesi’ndeki Kadınlar "Kadın ve Aile" İçin Gönüllü Oldu
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Akdeniz İlçesi’ndeki mahalle muhtarları ve ilçede ikamet eden kadınların katıldığı toplantıda, gönüllülük çalışmaları hakkında bilgilendirme yapıldı. Toplantının ardından gönüllülük protokolünü imzalayan katılımcılar, kadın ve aile çalışmalarındaki işbirliğine katkı sundu.
Toplantıya katılan Meral Seçer, yakın zamanda “Mersin’e Gönlümü Verdim” sloganıyla yapılan toplantıda gönüllülük protokolüne ilk imzayı attığını belirterek, “Gönüllülük insanların bilgisini, becerisini, finansmanını kendi ailesi ve çevresi dışında hiçbir karşılık beklemeden topluma vermesi demektir. Aslında gönüllülük yürek isteyen bir iş. Kadın ve aileye dokunarak toplumun tümüne dokunmuş oluyorsunuz” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Akdeniz İlçesi mahalle muhtarları ve ilçede ikamet eden kadınların katılımıyla “Belediye Hizmetlerine Gönüllü Katılım Toplantısı” gerçekleştirdi. Toplantıya Meral Seçer, Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Ali Rıza Özdemir, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Toplantıda gönüllülük çalışmaları ve esasları hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Toplantı sonunda katılımcılar gönüllülük protokolünü imzalayarak kadın ve aile çalışmalarında işbirliğine katkı sundu.
Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde kurulan Gönüllüler Şube Müdürlüğü ile çalışmalarda gönüllü faaliyet gösterecek vatandaşların başvuruları Aralık ayı başında alınmaya başlanmıştı. “Mersin’e Gönlümü Verdim” sloganıyla yapılan ilk toplantıda Meral Seçer, gönüllülük protokolüne ilk imzayı atmıştı.
“11 Şubat’a kadar tüm ilçelerde birinci etap taramasını yapacağız”
Aile denildiğinde içerisinde çocuklarla ilgili çalışmaların da yer aldığını ifade eden Meral Seçer, kadın ve aile konularındaki çalışmalarda işbirliği sağlayarak, gönüllülük esasıyla sorunların hızlıca çözümüne katkı vermek istediklerini belirterek, “Bu bizim ikinci toplantımız. 11 Şubat’a kadar tüm ilçelerde birinci etap taramasını yapacağız. Mahallelerimizdeki kadın ve aileyle ilgili problemlerin veya taleplerin daha etkili bir şekilde çözüme kavuşturulabilmesi için gönüllü kadınlarımızdan Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne gelecek taleplerin değerlendirilmesi ve belediyenin diğer birimlerine ulaştırılması konusunda hız kazanmak ve yapılan çalışmaların daha etkin olmasını sağlamak istiyoruz” diye konuştu.
“Her konuda ihtiyacınıza daha hızlı erişim sağlanacak”
Muhtarların sorunların çözümü noktasında ciddi çabalar sarf ettiklerini vurgulayan Meral Seçer, özellikle kadınların kimi zaman paylaşmakta dahi güçlük çektikleri sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Sorunların çözüme kavuşturulması için iletişim ağının kurularak, gerekli süreçlerin yürütülmesini sağlamak istediklerini dile getiren Meral Seçer, “İşbirliğimiz artacak. Tabii ki arzu etmeyiz ama hukuksal problemleriniz olabilir. Burada bir hukuksal problem dediğinizde Mersin Barosu’yla Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin yaptığı bir işbirliği var. Böyle bir durumda sizin yönlendirilmenizi sağlayacağız. Hukuksal konuda, eğitim konusunda, sağlık, kültür ve her konuda ihtiyacınıza daha hızlı erişim sağlanacak” dedi.
“Gönüllülük yürek isteyen bir iş”
“Mersin’e Gönlümü Verdim” sloganıyla yapılan ilk toplantıda gönüllülük protokolüne ilk imzayı attığını belirten Meral Seçer, gönüllüğün yürek işi olduğunu söyledi. Gönüllülükle yürütülen çalışmaların kişilerde de olumlu izler bıraktığını dile getiren Meral Seçer, şöyle dedi:
“Gönüllülük insanların bilgisini, becerisini, finansmanını kendi ailesi ve çevresi dışında hiçbir karşılık beklemeden topluma vermesi demektir. Aslında gönüllülük yürek isteyen bir iş. Kadın ve aileye dokunarak toplumun tümüne dokunmuş oluyorsunuz. Onlara karşılıksız olarak dokunmak ve orada duyulan haz tarif edilemeyecek kadar büyük. Topluma faydalı olduğumuz kadar aslında farkında olmadan kendimize de faydamız olacak. Özgüvenimiz artacak, kendimizi ifade etme özgürlüğümüz olacak. Diğer kadınlarımıza dokunmanın verdiği mutlulukla başka projeler üretebileceğiz. Bir bakacaksınız ‘evde ben hiçbir şey yapamıyorum’ diye düşünen kişilerin içinden ne cevherler çıkacak” diye konuştu.
Mersin, yeni gönüllüler kazandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde gönüllülük çalışmalarına katılım için imzalanan protokol ve gönüllülük esasları hakkında bilgilendirilmelerin yapıldığı toplantıda muhtarlar ve katılımcılar da söz aldı. Sorunlarını, taleplerini ve düşüncelerini paylaşan katılımcılar, sağlanan ortamın umutlarını yeşerttiğini ifade etti. Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Ali Rıza Özdemir de gönüllü vatandaşlar ve muhtarlarla işbirliğini pekiştirerek sorunları hızlı ve etkin bir şekilde çözebilmek için güçlü bir iletişim ağı içerisinde olacaklarını belirtti. Toplantının sonunda katılımcılar gönüllülük protokolünü imzalayarak işbirliğine katkı sundu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti