Akdeniz'de Alt ve Üstyapı Hizmetleri İçin Meclisten Borçlanma Yetkisi İstendi

Akdeniz Belediye Meclisi Toplandı

10 Haziran 2019 Pazartesi, 16:34
Akdeniz'de Alt ve Üstyapı Hizmetleri İçin Meclisten Borçlanma Yetkisi İstendi
-

Başkan Mustafa Gültak; altyapı çalışmaları sonucu bozulan yolların yenilenmesi, yeni açılacak yollar, asfalt kaplama, bordür, karo ve kilitli parke alımının yanı sıra; yeni çocuk oyun grupları, modern spor aletleri, aydınlatma, çöp kovaları ve bankların alımı için İller Bankası’ndan toplam 15 milyon TL borçlanma yetkisi istedi.
Akdeniz Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısı, M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda gerçekleşti. Yoklama ile başlayan toplantı, bir önceki birleşim tutanak özetinin okunmasıyla devam etti. Ardından 3’üncü gündem maddesinde yer alan, Resmi Gazetede yayımlanan “Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” hükümlerine göre düzenlenen otopark bedellerinin tespitiyle ilgili teklif görüşüldü ve oybirliğiyle komisyonlara havale edildi. Meclisin 4’üncü gündem maddesinde de memur iptal – ihdas cetvelleri ile ilgili teklif de görüşülerek oybirliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi.
Başkan Gültak, hizmet ve projeler için borçlanma yetkisi istedi
Meclis’in 5’inci gündem maddesinde ise, Akdeniz Belediyesi yetki ve sorumluluk sahası içinde mahalle sayısının artması nedeniyle, çocuk oyun grupları, modern spor aletleri, aydınlatma direkleri, çöp kovaları ve bank alımı için İller Bankası AŞ.’den yaklaşık 5 milyon TL kredi kullanılmasına ilişkin konu görüşüldü. Teklifin; Plan-Bütçe, Kadın ve Engelliler, Çevre, Gençlik ve Spor komisyonlarına havalesine oybirliğiyle karar verildi. Gündemin 6’ncı maddesinde ise; MESKİ, TEDAŞ Türk Telekom ve benzeri resmi kurumların altyapı çalışmalarından dolayı bozulan yolların onarımı, yeni açılacak yollar, asfalt kaplama, yama, sathi kaplama, bordür, karo, kilitli parke ve diğer malzemelerin temini için de yine İller Bankası AŞ.’den 10 milyon TL kredi kullanılmasına ilişkin teklif görüşüldü.
Değerlendirmenin ardından bu teklifin Plan-Bütçe, Çevre ve İmar komisyonlarına havalesine oybirliğiyle karar verildi. Öte yandan; Başkan Mustafa Gültak’a verilecek toplam 15 milyon TL’lik borçlanma yetkisi hakkında söz alan Meclis üyeleri, Akdeniz’e sunulacak hizmet ve projelerin en kısa zamanda yerine getirilmesi, eksikliklerin tamamlanması açısından borçlanmaya olumlu baktıklarını ifade ettiler. Gündemin 7’inci maddesinde ise, Belediye Kanunu gereğince, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ardından Akdeniz Belediyesi’nde yapılan Başkan Yardımcıları ile Müdürlerin atama ve görevlendirmeleri ile ilgili olarak Meclis üyeleri bilgilendirildi.
Temenni ve öneriler bölümünde çeşitli konularda söz alan Meclis üyelerinin konuşmasının ardından, bir sonraki Belediye Meclis toplantısının 14 Haziran 2019 Cuma günü saat 14:00’te yapılması karara bağlandı ve toplantı sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı