Akdeniz'de Bahar Temizliği Başladı

Akdeniz Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, 65 yaş üstü yurttaşların evini temizliyor

29 Mart 2017 Çarşamba, 12:01
Akdeniz'de Bahar Temizliği Başladı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Akdeniz Belediyesi, ilerleyen yaşları nedeniyle hareket kısıtlılığı yaşayan ve bu nedenle ev temizliği gibi temel gereksinimlerini yerine getiremeyen yurttaşların imdadına yetişiyor. Belediye Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, İlçe sınırlarında tespit edilen 65 yaş üstü ihtiyaç sahiplerine ulaşarak evlerinde bahar temizliğine başladı.

 
Rutin belediyecilik çalışmalarının yanı sıra sosyal içerikli hizmetlere de önem veren Akdeniz Belediyesi, ilerleyen yaşları nedeniyle hareket güçlüğü çeken İlçe sakinlerine yönelik yeni bir uygulama başlattı. Proje çerçevesinde, 65 yaş üstü bireylerin evleri, Belediye Kadın ve Aile Politikaları Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 2 ayrı ekip tarafından 15 günlük periyotlar halinde temizlenmeye başlandı. Kadın ve Aile Politikaları Müdürü ve temizlik ekipleri, projenin ilk gününde 65 yaşındaki Meral K.nin evine konuk oldu. Yenimahalle'deki evinde yalnız yaşayan, akrabalarının desteği ve 65 Yaş Aylığı ile geçinen Meral Hanımın evini dip bucak süpürüp silen, eşyaların tozunu alan ve camları temizleyen ekipler, ev sahibinin yüzünü güldürdü ve hayır duasını aldılar. Uygulamadan son derece memnun kalan Meral Hanım, müdürlük personeli ile belediye yetkililerine teşekkür etti, temizlik hizmetinin sürekli olmasını istedi.  
  
 
"Toplumsal gelişmişlik yaşlıya saygıyla başlar"

 
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Akdeniz Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş, ilk etapta ihtiyaç sahibi 55 aileye düzenli olarak bu hizmeti ulaştıracaklarını, pilot uygulamadan verim alınması halinde de daha geniş bir kitleye ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi. Toplumsal gelişmişliğin yaşlılara saygıyla başladığının altını çizen Başkan Aktaş, "Başta endüstrileşmiş ülkeler olmak üzere, dünyanın tamamında genç nüfus gün geçtikçe azalmakta, yaş ortalamaları artmaktadır. Hepimiz yarının yaşlı adayı olan bireyleriyiz. Sağlığı ve gücü elverdiğinde ailesi ve ülkesi için emek sarf etmiş insanları kucaklamak, onları sosyal yaşamın içinde tutmak hepimizin görevi olmalıdır. Sırf en temel gereksinimlerini karşılayamadığı için onların kendi kabuklarına çekilmelerini kabul etmemiz mümkün değildir. Toplumsal kültürün sürdürülebilir hale gelmesi, kuşaklar arası dayanışma ile mümkündür" dedi.


Evde temizlik hizmetlerinin yanı sıra kişisel bakım hizmeti vereceklerinin de altını çizen Başkan Hamdi Bilge Aktaş, "Bunun için Kadın ve Aile Politikaları Müdürlüğümüz hazırlıklarını yaptı. Saç ve vücut bakımı, tırnak kesimi gibi hizmetleri de ihtiyaç duyan 65 yaş üstü büyüklerimizin evlerine kadar götüreceğiz. Ev temizliği hizmetlerinde oluşturduğumuz düzenli sistemi, kişisel bakım hizmetlerinde de oluşturacağız" diyerek sözlerini tamamladı.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”