Akdeniz’de Can Güvenliğini Tehdit Eden Metruk Yapılar Kontrollü Şekilde Yıkılıyor

Akdeniz Belediyesi; vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden, kent estetiğini bozan ve yer yer sosyal sorunlara yol açarak vatandaşları endişelendiren metruk binaların yıkımına aralıksız devam ediyor.

17 Şubat 2021 Çarşamba, 20:12
G: 18.02.2021 - 00:22
Akdeniz’de Can Güvenliğini Tehdit Eden Metruk Yapılar Kontrollü Şekilde Yıkılıyor
-

Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yasal süreç ve prosedürlerin sona ermesinden sonra; Barış Mah. Bahçeler Caddesi Numara 51 adresinde bulunan iki katlı metruk bina ile Çay Mahallesi Futbol Sahası yanında bulunan yapının yıkımını gerçekleştirdi. Ekipler; sahiplerinin isteği üzerine; geçen haftalarda; Mahmudiye Mahallesi 4814 Sokak Numara 7 ve 9'daki metruk binalar ile Karaduvar Mahallesi’nde bulunan terk yapının yıkımını da gerçekleştirmişti. Güvenlik önlemleri altında, kontrollü şekilde gerçekleştirilen yıkımlar sonucu ortaya çıkan tonlarca moloz ve atık, iş makineleri yardımıyla kamyonlara yüklenerek mahallelerden çıkarıldı.

“Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği önceliğimiz”
Akdeniz ilçe sınırları içinde bulunan terk edilmiş, harabeye dönmüş binalarla ilgili yoğun şikâyetler aldıklarına dikkat çeken Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, bu tür yapıların, can ve mal güvenliği açısından ciddi risk ve tehlike oluşturduğunun altını çizdi. Başkan Gültak; “Harabeye dönmüş yapılar, özellikle buraları oyun alanına çeviren küçük çocuklarımız için büyük tehlike yaratıyor. Sosyal sorunlara da yol açabilen, kent estetiği ve düzenini bozan, çevre kirliliği ve kötü görüntüye yol açan terk edilmiş yapıların yıkımına, ekiplerimiz ara vermeden devam edecektir. Zira insanlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, belediye olarak önceliklerimiz arasındadır” dedi.

Mahalle sakinleri çalışmalardan memnun
Sahiplerince terk edilmesi nedeniyle zamanla harabeye dönüşen, güvenlik açısından risk yaratan metruk binaların yıkımını memnuniyetle takip eden mahalle sakinleri, hem görsel kirliliği ortadan kaldıran, hem de olası tehlikeleri önleyen Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ettiler. Akdeniz sakinleri, risk yaratan yapılarla ilgili şikâyet ve taleplerini, Teknik Hizmet Birimleri’nin (0324-2387954) ve (0324-2387955) numaralı telefonlar üzerinden yetkililere iletebilir.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor