Akdeniz’de ‘evde Bakım ve Temizlik Hizmeti Hız Kesmeden Devam Ediyor

Akdeniz’de; yaşlı, kimsesiz ve engelli vatandaşlar için başlatılan 'Evde Bakım ve Temizlik Hizmet' yeni yılda da kesintisiz sürüyor.Proje kapsamında ilçe genelinde tespit edilen yüzlerce kişiye daha ulaşarak hizmet verildi.

20 Şubat 2020 Perşembe, 10:12
Akdeniz’de ‘evde Bakım ve Temizlik Hizmeti Hız Kesmeden Devam Ediyor
-

Akdeniz Belediyesi’nin; İlçe genelinde 65 yaş üstü , hastalık veya engelleri nedeniyle gündelik ihtiyaçlarını yerine getiremeyen kimsesiz vatandaşlar için başlattığı “Evde Bakım ve Temizlik Hizmeti” yeni yılda da kesintisiz devam ediyor. Geçtiğimiz yıl yüzlerce kişiye hizmet veren ekipler, yeni yılın ilk ayı 1 ocaktan itibaren 103 ev temizliği , 88 kişiye ise kişisel bakım hizmeti verdi. Periyodik şekilde evde bakım ve temizlik hizmeti verilen kişi sayısı ise 191’e ulaştı.

Başkan Gültak; “Yaşlı vatandaşlarımıza sahip çıkıyoruz”

Başkan Gültak; “Yaşlılarımızı sevip, onları korumak, saygı ve hürmet göstermek en büyük erdemlerden biridir. Özellikle kimsesiz yaşlı vatandaşlarımıza sahip çıkmaya çalışıyoruz ” dedi.

“Yaşlı ve engelli insanlarımızın her zaman yanındayız”

Açıklamasını; “Evde bakım ve temizlik hizmetini yaşlı ve engelli vatandaşımızın ayağına götürüyor, onlara aileleri kadar yakın olmaya çalışıyoruz” diyerek sürdüren Başkan Gültak, “Amacımız, yaşlı ve engelli insanlarımızın, günlük yaşamlarını kolaylaştırmak ve yalnız, kimsesiz olmadıklarını onlara hissettirmektir. Onlardan alacağımız hayır duaları en büyük mükâfattır. Yaşlılarımızın daima yanındayız, olmaya da devam edeceğiz. Muhtarlarımız ve vatandaşlarımızdan isteğimiz, yalnız yaşayan, bakıma muhtaç vatandaşlarımızı Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüze bildirmeleridir” ifadelerini kullandı.

“İhtiyaç duydukları hizmet, yaşlı, engelli ve kimsesiz insanların ayağına gidiyor”

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünce; Yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın ihtiyaç duydukları hizmetler, en kısa sürede gerçekleşiyor. Ekipler, bu durumdaki vatandaşların kişisel bakımı ve evlerinin temizliğinin yanı sıra, yaşlılık, dulluk veya engellilik maaşı bağlanması için gereken takip işlemlerini de yapıyor. SYDV ile iletişime geçen ekipler, gıda temini için ihtiyaç sahibi vatandaşların kayıtlarının yapılmasına aracı oluyor.

Kendilerine yönelik kişisel bakımın yanı sıra, evde de temizlik hizmeti yapan ekipleri karşılarında görünce mutlu olan vatandaşlar, bu hizmetten büyük bir memnuniyet duyduklarını dile getiriyorlar . Akdeniz Belediyesi’nin sunduğu “Evde Bakım ve Temizlik” hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlar veya yakınları, (0530-290-9797) ile (0324-2320441/42) numaralı telefonlar aracılığıyla belediye yetkililerine ulaşabilirler.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti