Akdeniz’de Okullar Yuvaya Dönüşüyor

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak'ın talimatıyla, Parmakkurdu Ortaokulu’nda baştan sona yenileme ve tadilat çalışması yapıldı. Bahçesine çocuk oyun grupları ve spor aletleri yerleştirilen okul yepyeni bir görünüme kavuştu.

14 Şubat 2020 Cuma, 16:04
Akdeniz’de Okullar Yuvaya Dönüşüyor
-

Eğitimde fırsat eşitliğine büyük önem veren Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın, daha önce ziyaret ettiği Parmakkurdu Ortaokulu’nda, bir takım eksiklikleri tespit etmesinin ardından Fen İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri harekete geçti, okulda kapsamlı bir tadilat ve düzenleme çalışması gerçekleştirildi.

“Kendimi evimde gibi hissediyorum”

Okulun çatı izolasyonunu, iç cephe ve dış cephe tadilatı ve boyasının yanı sıra, avlunun parke taşlarını da yenileyen ekipler; çevre düzenlemesi ile okul bahçesinin çiçeklendirmesini de yaptı. Ancak öğrencileri en çok sevindiren çalışmalar, okul bahçesine kurulan çocuk oyun grupları, spor aletleri, puf koltuklar ve satranç takımı oldu.

Okulunda gerçekleşen yenileme çalışmaları nedeniyle Başkan Gültak’a bir teşekkür plaketi sunan Parmakkurdu Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencilerinden Büşra Özdemir; "Önceden okulumuz harabe gibiydi. Okula gelmek istemiyordum. Fakat şimdi her tarafı yenilendi. Bu çalışmalar yapıldıktan sonra, artık büyük bir heyecan ve istekle okuluma geliyorum. Çünkü kendimi evimde gibi hissediyorum, o derece güzel oldu. Başkanım; okulumuzun böyle güzel olmasında sizin çok emeğiniz var. Elinizden geleni yaptınız, bu nedenle çok teşekkür ederiz” sözleriyle duygularını dile getirdi.

“Çocuklarımız her şeyin en güzeline layık”

Başkan Gültak da yaptığı konuşmada, eğitime özel önem verdiklerinin altını bir kez daha çizerek; “Akdeniz’de bulunan tüm okullarımıza, elimizden geldiği kadarıyla destek olmaya çalışıyoruz. Yeter ki çocuklarımız okuyup iyi yerlere gelsinler” dedi.

Sınıflardaki eski sıra ve masaları da en kısa sürede yenileyeceklerini kaydeden Başkan Gültak, okulun öğrencilerine seslenerek; “Milli ve dini değerlerinizi, örf ve adetlerinizi unutmayın. Siz her şeyin en güzeline layıksınız. Bu plaketi bize layık gördüğünüz için de ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan; Parmakkurdu Ortaokulu Müdürü Necdet Andaç da konuşmasında; Akdeniz Belediye Başkanı Gültak’ın yanı sıra, okula çeşitli desteklerde bulunan Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü Ebubekir Fil, Akdeniz İlçe Müftüsü İbrahim Yavuz ile Akdeniz Bölük Komutanı Abdullah Kalaycıoğlu’na da teşekkürlerini dile getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”