Akdeniz’de Şampiyon Raketler Yetişiyor

Bugüne dek farklı branşlarda binlerce sporcu yetiştiren, yerel ve ulusal turnuvalarda başarılar elde eden Akdeniz Belediyesi Spor Kulübü, tenis dalında da çok iddialı. Akdeniz Belediye Spor Kulübü’nün ücretsiz sunduğu tenis kursları sayesinde binlerce çocuk, genç ve yetişkin tenis sporu ile tanıştı, yerel ve ulusal ölçekte dereceler kazandı.

08 Temmuz 2019 Pazartesi, 13:05
Akdeniz’de Şampiyon Raketler Yetişiyor
-

Akdeniz’de, yılın 12 ayı kesintisiz bir şekilde çocuklara, profesyonel tenis eğitmeni tarafından tenis kursu sayesinde geleceğin raketleri Mersin’de yetişiyor. Akdeniz Belediyesi’nce yapılan yenileme çalışmaları sayesinde, Masal Kahramanları diyarına dönüşen Ümit Yaşar Oğuzcan Parkı içinde yer alan tenis kortunda, bugün itibariyle 6-18 yaş aralığında 80 sporcunun katılımıyla ücretsiz tenis eğitimi devam ediyor.
Akdenizli raketler, başarılarıyla göz dolduruyor
Akdeniz Belediyesi sayesinde tenisle tanışan sporcular, elde ettikleri başarılarla göz dolduruyor. Profesyonel Tenis Eğitmeni Cevdet Özdemirtaş’ın verdiği eğitimle yetişip başarılı olan sporcular, yerel ve ulusal turnuvalara katılabilecek düzeye gelebiliyor. Nitekim Akdenizli tenisçiler, Mersin’de, son yıllarda resmi ve ulusal bayramlarda düzenlenen çeşitli turnuvalarda, toplamda 9 birincilik, 8 ikincilik ve 4 üçüncülük ödülü elde ettiler. Akdeniz’de yetişen 3 sporcu da üniversitelerin tenis akademisi sınavını kazanıp tenis antrenörlüğü bölümüne girmeye hak kazandı.
Başkan’dan ailelere çağrı; “Çocuklarımız sokaklarda değil, spor sahalarında olmalı”
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, spor kursları hakkında yaptığı değerlendirmede, spora ve sporcuya gereken desteği her koşulda vereceklerinin altını çizdi. Halk arasında, ‘zengin sporu’ olarak bilinen tenisi, toplumun her kesiminden insana ulaştırdıklarına dikkat çeken Başkan Gültak, okulların tatile girdiği bu günlerde, çocuklarını tenis kurslarına kayıt ettirmeleri için ailelere çağrı yaptı. Başkan Gültak, “Geleceğimiz olan çocuklarımızı ve gençlerimizi sokağın risklerinden korumak için üzerimize düşen her türlü görev ve sorumluluğu yerine getireceğiz. Zira sporun, eğitim yaşamındaki başarıyı arttırdığı da bilinen bir gerçektir. Bu anlamda çocuklarımız; sokakta, telefon veya tablet başında değil, spor sahalarında olmalıdır” dedi.
“Geleceğin raketlerini Akdeniz’de yetiştiriyoruz”
Sözlerini; “Akdeniz’de geleceğin raketlerini yetiştiriyoruz” diyerek sürdüren Başkan Gültak; “Mersin Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Tenis Federasyonu tarafından düzenlenen 10 yaş ve +13 yaş turnuvalarında, tenis sporcularımızın elde ettiği dereceler, bu işin ne kadar doğru yapıldığını kanıtlamaktadır. Gerek sporcularımız, gerekse de ailelerden aldığımız olumlu geri dönüşler, güzel bir iş yaptığımızın ispatıdır. Bu başarıların elde edilmesini sağlayan çocuklarımızı, gençlerimizi ve onları yetiştiren profesyonel tenis eğitmenimiz Cevdet Özdemirtaş’ı gönülden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi