Akdeniz’de Tenis ve Basketbol Kurslarına Yoğun İlgi

Akdeniz Belediyesi; ücretsiz sunduğu farklı dallardaki spor kursları ile geleceğin yıldızlarını yetiştiriyor, çocukları ve gençleri geleceğe hazırlıyor.

11 Mart 2020 Çarşamba, 17:51
Akdeniz’de Tenis ve Basketbol Kurslarına Yoğun İlgi
-

Akdeniz Belediye Spor Kulübü, çocukları ve gençleri sporun farklı dallarıyla tanıştırarak, çocukların içindeki cevheri ortaya çıkarmaya, geleceğin yeteneklerini keşfetmeye devam ediyor. Belediyenin, Ümit Yaşar Oğuzcan Parkı içinde yer alan tenis kortunda, uzman tenis eğitmeni tarafından 6-18 yaş aralığında 155 çocuklara ve sporculara ücretsiz tenis kursları verilirken; toplam 100 çocuk da ücretsiz basketbol kurslarına katılıyor.
Tenis kursları yılın 12 ayı devam ediyor
Akdeniz’de farklı yaş ve kesimden insanın ilgisini çeken tenis kursları, sadece tatillerde değil, yılın 12 ayı veriliyor. Tenis sporuyla tanışan çocuklar, elde ettikleri başarılarla da göz dolduruyor. Tenis kursuna katılan birçok genç, yerel ve ulusal ölçekte dereceler elde ederek Akdeniz Belediyesi’nin adını kent ve ülke gündemine taşıdı. Profesyonel tenis antrenörü Cevdet Özdemirtaş’ın gözetiminde yetişen sporcular, yerel ve ulusal turnuvalara katılabilecek seviyeye geliyor. Akdenizli raketler, Mersin’de son yıllarda resmi ve ulusal bayramlarda düzenlenen turnuvalarda; toplam 10 birincilik, 9 ikincilik ve 5 de üçüncülük ödülü elde ettiler. Akdeniz’in yetiştirdiği 3 sporcu da tenis akademisi sınavını kazanıp üniversitelerin tenis antrenörlüğü bölümüne girmeye hak kazandı.
“Çocuklarımız sokaklarda değil, spor sahalarında olmalı”
Spora ve sporcuya her koşulda maddi ve manevi destek vermeye devam edeceklerinin altını çizen Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, çocuk ve gençlerin özgüvenli ve disiplinli yetişmesinde sporun büyük önem taşıdığını belirtti. Geçmişte profesyonel bir futbolcu olduğunu hatırlatan Başkan Gültak, “En değerli varlığımız ve geleceğimiz olan çocuklarımızı ve gençlerimizi sokağın her türlü riskinden korumak, onları geleceğe güvenle hazırlamak için üzerimize düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmeye devam edeceğiz. Zira sportif aktiviteler; sağlığın korunması ve sürdürülmesinde olduğu kadar, özellikle eğitim yaşamında da başarıyı yakalamada çok önemli bir etkendir. Bu anlamda anne-babalardan ricamız; meraklı ve yetenekli oldukları spor dallarına çocuklarını mutlaka göndermeleridir” diye konuştu.
“Akdeniz’de geleceğin raketlerini yetiştiriyoruz”
Açıklamasında, tenis kurslarına ayrı bir başlık açan Başkan Gültak; geleceğin raketlerini yetiştirdiklerini vurgulayıp sözlerini şöyle sürdürdü; “Gerek sporcularımız, gerekse de ailelerden aldığımız olumlu geri dönüşler, önemli ve güzel bir iş yaptığımızın ispatıdır. Nitekim tenis sporcularımızın, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Tenis Federasyonu tarafından düzenlenen 10 yaş ve +13 yaş turnuvalarında elde ettiği dereceler, bu işi ne kadar doğru yaptığımızı da göstermektedir. Bu başarıların elde edilmesini sağlayan çocuklarımızı ve onları yetiştiren profesyonel tenis eğitmenimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını temenni ediyorum.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü