Akdeniz’in Dönüşümü Ödül Aldı

Gültak, “Yerinde Kentsel Dönüşüm Projeleri” ile Türkiye genelinde bin 391 belediye arasında, internet üzerinden yapılan anket araştırması sonucunda ödüle layık görüldü.

20 Ağustos 2022 Cumartesi, 21:47
Akdeniz’in Dönüşümü Ödül Aldı
-

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak; Kent ve Başkan Dergisi’nin bu yıl Kayseri’de düzenlediği “Kent ve Başkan 2022 Ödül Töreninde, Akdeniz’de başlattığı “Yerinde Kentsel Dönüşüm Projeleri” ile Türkiye genelinde bin 391 belediye arasında, internet üzerinden yapılan anket araştırması sonucunda ödüle layık görüldü.
Kent & Başkan Dergisi’nin her yıl düzenlediği, tüm Türkiye’yi kapsayan online anketi ile Türkiye’nin başarılı büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye başkanları belirlendi. Proje odaklı çalışmaların değerlendirildiği ödül töreni Kayseri'de bir otelde gerçekleşti. Törene, Türkiye’nin hemen her bölgesinden Büyükşehir, ilçe, belde belediye başkanları ile birlikte çok sayıda siyasetçi ve bürokrat katıldı.
Başkan Gültak’a yerinden kentsel dönüşüm projesi ödülü
Belediyelerin birbirinden farklı ve değerli projelerinin kamuoyu anketi yöntemiyle yarıştığı ve alanında en çok oy alan çalışmaların ödüllendirildiği törende Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, ilçe sınırlarında ilk kez gerçekleşen ‘Yerinde Kentsel Dönüşüm Projeleri’ ile birincilik ödülüne layık görüldü. Başkan Mustafa Gültak, ödülünü, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in elinden aldı.
“Halk anketinde en büyük başarı Akdeniz’in”
Türkiye’de, kentsel dönüşüm projeleri noktasında bin 391 belediye arasından bu ödülü aldığını dile getiren Başkan Gültak; “Tabi birçok belediye başkanı kentsel dönüşüm projesi başlatıyor ama Akdeniz’de, yerelde açılan anket sayısını nüfusa bölüyorlar ve ortaya başarı oranı çıkıyor. Biz bu başarı oranını yakalayan, bin 391 belediye içinde en üstte, birinci olarak seçildiğimizden dolayı bu ödüle layık görülmemiz bizi bir kez daha mutlu etti” dedi.
Akdenizli kadınlara ‘özel’ teşekkür
Aldığı ödülün kendisi için büyük anlam taşıdığını söyleyen Başkan Gültak, “Kıymetli oylarıyla, bize bu ödülü layık gören, projelerimizi takdir eden tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, özellikle de Akdenizli kadınlara şükranlarımı sunuyorum. Geçmiş yıllarda hayatın her alanında ihmal edilip unutulan Akdeniz’in kadınları, gençleri ve çocukları için; başta kentsel dönüşüm projeleri olmak üzere, eğitim, kültür, sanat ve sporda yeni ve farklı projeler üretmek ve insanlarımızın hizmetine sunmak için kararlılıkla çalışmaya, Akdeniz’i değiştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
“Kaçak, ruhsatsız yapılar, imar sıkıntısı Mersin’in önünü kesiyor”
Başkan Gültak; Mersin’de, özellikle de Akdeniz ilçesi sınırlarında en küçük sarsıntıda dahi yıkılabilecek yüzlerce yapının insanların can güvenliğini tehdit ettiğine dikkat çekerek, Mersin’in çözüm bekleyen en acil sorununun kentsel dönüşüm olduğunun altını bir kez daha çizdi. Başkan Gültak; “Kaçak yapılar, ruhsatsız ve imar sıkıntıları, Türkiye’nin en büyük ve en önemli liman şehirlerinden biri olan Mersin’in önünü kesmektedir.
Hem bir belediye başkanı hem de bir Mersin sevdalısı olarak, insanlarımızın can güvenliğini tehdit eden bu tehlikeye seyirci kalamayız. Eğer biz Mersin’i, Türkiye’nin ilk 5 şehri içine taşıyacaksak, şehrimizi dizayn edip yeniden imar etmemiz gerekiyor. Şehrimizin kaderi ile oynayıp, şehrimizde yaşayan insanlarımızın kaderini değiştirmemiz gerekiyor. Bu nedenle, imar ve kentsel dönüşüm konularını çok önemsiyorum” şeklinde konuştu.
“Akdeniz ve Mersin’i değiştiren projelerimiz devam edecek”
Sözlerini; “Demek ki Mersin’de olduğu gibi tüm Türkiye’de de bu duruma dikkat çektik. Vatandaşlarımız da bu konuda bizi ödüle layık gördü” diyerek sürdüren Başkan Gültak, açıklamasını şöyle sonlandırdı; “Bize oy veren tüm kardeşlerimize, Akdenizli hemşerilerime teşekkür ediyorum.
Ayrıca, Mersin ve Akdeniz’de kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirmemizde en büyük desteği veren dünya lideri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, çok değerli Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a ayrıca şükranlarımı sunuyorum.
Bunun gibi birçok projeyi daha insanlarımıza kazandırmaya devam edeceğiz. Bu ödülü de Akdeniz’de söz verdiğimiz değişime inanarak, kıymetli oylarıyla bizleri tercih eden, başta kadınlar olmak üzere, Akdenizliler adına aldığımı tekrar vurgulamak isterim.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor