Akdenizli Çocuklar Uçmanın Keyfini Yaşadı

Akdeniz Belediyesi, hayatlarında hiç uçağa binmeyen çocuklar için hafif motorlu hava aracı uçuş etkinliği düzenlendi.

01 Ağustos 2019 Perşembe, 15:34
Akdenizli Çocuklar Uçmanın Keyfini Yaşadı
-

Akdeniz Belediyesi’nin ev sahipliği ve organizesinde, Karacailyas Veteranlar Spor Kulübü Derneği ile Türkiye Hava Sporları Federasyonu’nun desteğiyle, Adanalıoğlu sahilinde, mikrolight adlı araç ile uçuş etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim amirleri, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri, çocuklar ve aileleri katıldı.
Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, dezavantajlı mahallelerde yaşayan başarılı öğrencilere uçuş duygusunu yaşatmak ve havacılığı sevdirmek istediklerini vurguladı, bu nedenle festival tadında bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “İstikbal Göklerdedir” sözünü hatırlatan Başkan Gültak, “Gerçekten de günümüzde, gökyüzüne hâkim olan medeniyetlerin, tüm dünya medeniyetlerine hâkim olabildiklerini görmekteyiz” dedi.
“Çocuklarımız ilk kez uçacaklar, yaşadıkları şehri havadan görecekler”
Etkinlik boyunca toplam 400 çocuğu gökyüzüyle buluşturmayı planladıklarını kaydeden Başkan Gültak; çocukların yanı sıra isteyen tüm vatandaşların da mikrolight ile uçacağını ifade ederek, “Mikrolight aracı ile bugün hep beraber bir heyecan yaşayacağız. Sportif, sanatsal ve kültürel etkinlikler, çocuklarımızı uyuşturucudan ve terör örgütlerinden uzak tutar. Söz verdim, sözümde durdum. Uçamayan çocuklarımız bugün ilk kez uçacak, yaşadıkları şehri de ilk kez havadan görmüş olacaklar” dedi.
Çocukların gökyüzünde tur keyfi, bir hafta sürecek
Kuşlar gibi gökyüzünde özgürce uçabilmenin, insanoğlunun en büyük hayallerinden biri olduğuna da değinen Başkan Gültak, “Çünkü uçmak gerçekten de özgürlüktür. Bizler de bugün, dezavantajlı durumdaki başarılı çocuklarımızın bu hayalini gerçekleştiriyoruz.
Hafif motorlu uçuş aracı ile yüzlerce çocuğumuz, gökyüzünde adeta kuşlar gibi özgürce uçabilecek. Böylece bugüne dek imkansız sandıkları bir hayalleri gerçekleşmiş olacak. Bu güzel etkinliğimiz bir hafta boyunca devam edecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“Mahallelere portatif yüzme havuzları kuracağız, tüm tesislerimizi yenileyeceğiz”
Başkan Mustafa Gültak; Akdeniz’de; farkındalık oluşturan sosyal projelerin devam edeceğini ifade ederek şöyle konuştu; “Nitekim yakın bir süreçte 4 mahallemize portatif yüzme havuzları kuracağız. Böylece daha önce hiç havuzda yüzme şansı bulamayan çocuklarımıza bu keyfi yaşatacağız.
Ayrıca Akdeniz Yılmaz Güney Parkı ve Tesisleri Yenileme Projemizi de başlattık. Bu parkımızda bulunan ancak geçmişte atıl bırakılan yüzme havuzu ile nişan-düğün törenlerinin yapılabileceği tesisimizi bu yıl yenileyerek yeniden halkımıza kazandıracağız. Ayrıca tesisin içine bir aşevi de yaptıracağız.”
İlk uçuş Başkan Gültak’tan…
Konuşmaların ardından hafif motorlu hava aracına binen Başkan Mustafa Gültak, Akdeniz ilçesini havadan gezerek mahalleleri inceledi. Başkan Gültak'ın ardından da çocuklar, sırayla hava aracına binerek hem uçmanın hem de havadan yaşadıkları ilçeyi görmenin keyif ve heyecanını yaşadı.
Bu keyfi yaşayan çocuklardan biri olan 14 yaşındaki Kâtibe Şahutoğlu, ilk kez bir hava aracına bindiğini ifade ederek; “Hiç korkmadım ama çok heyecanlandım. Pilot olmayı istiyordum. Bugün burada uçtuktan sonra bu kararım kesinleşti. Uçarken kendimi çok iyi hissettim” sözleriyle duygularını dile getirdi.
Mikrolight aracıyla gökyüzünü dolaşan Enes Akelma adlı çocuk da ilk kez uçtuğunu belirterek, “Uçmak gerçekten çok güzel bir duyguydu. Ağaçları, seraları, denizi havadan gördüm, çok güzeldi” diye konuştu.
Bir hafta boyunca devam edecek etkinlikte çocuklar, hafif motorlu uçuş aracı ile gökyüzünde özgürce süzülmenin keyfini yaşayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti