Akşehir’de İçme Suyu Projesi Tamamlandı: 223 Milyon Lira Yatırım

Konya Büyükşehir Belediyesi, Akşehir’de 223 milyon lira yatırımla gerçekleştirilen içme suyu projesinin açılışını yaptı. Proje, 104 kilometrelik yeni hat ile ilçenin su sorununa kalıcı çözüm getiriyor.

Akşehir’de İçme Suyu Projesi Tamamlandı: 223 Milyon Lira Yatırım

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Akşehir’de tamamlanan 104 kilometrelik Merkez İçme Suyu Yapım İşi Projesi’nin açılışı, Akşehir Meydanı’nda düzenlenen bir etkinlikle gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Akşehir Belediye Başkanı Nuri Köksal, ilçenin uzun yıllardır süregelen eskimiş ve hijyenik sorunları olan içme suyu şebekesinin yenilenmesinin büyük bir hizmet olduğunu ifade etti. Bu vesileyle Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti.


Projenin Önemi ve İçeriği

Akşehir Kaymakamı Mustafa Yiğit de, bu önemli yatırımın hayata geçirilmesinde katkıda bulunan AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ve Başkan Altay’a teşekkürlerini sundu. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, içme suyunun hayatın kaynağı olduğunu vurgulayarak, “Akşehir’in içme suyu meselesini köklü bir şekilde çözüme kavuşturduk. 2022 yılında ihalesini gerçekleştirdiğimiz bu projeyle, 104 kilometre içme suyu hattı, 500 metreküplük su deposu ve modern SCADA sistemi inşa ettik” dedi.


Başkan Altay ayrıca, bu projenin sadece bir altyapı çalışması olmadığını, aynı zamanda çocuklar ve gençler için daha sağlıklı bir geleceğin teminatı olduğunu belirtti. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Akşehir’in her mahallesine daha sağlıklı ve kaliteli içme suyu ulaştırmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.


Hizmette Siyaset Anlayışı

Altyapı çalışmalarının zorluğuna dikkat çeken Başkan Altay, “Hizmette siyaseti ikinci plana ittik. İş yapmayı tercih ettik ve bundan sonra da bu anlayışla devam edeceğiz” dedi. 2014 yılından bu yana yapılan birçok projenin, şehrin gelişimine katkı sağladığını vurguladı.


Akşehir’e 2018’den itibaren toplam 2.4 milyar liralık yatırım yapıldığını hatırlatan Altay, “Bizim hizmet anlayışımız, merkezde başlayan bir yolculuk değil, ilçelere uzanan bir gönül köprüsüdür” ifadelerini kullandı.


Kayıp Kaçak Oranı Düşürüldü

Başkan Altay, Akşehir’deki kayıp kaçak oranının Avrupa standartlarının altına indirildiğini belirterek, yeni sistemle birlikte bölgenin daha sağlıklı bir altyapıya kavuştuğunu dile getirdi. Akşehir’de gerçekleştirilen su tasarrufu ve farkındalık programı da etkinlikte yer aldı. Programda çeşitli aktiviteler ile vatandaşlar bilinçlendirildi.


Etkinliğin sonunda, AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ve Başkan Altay, basın mensupları ile bir araya geldi. Akşehir Küçük Ağa Anaokulu’nu da ziyaret eden ikili, çocukların su farkındalığı etkinliğine katıldı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin