Alanya Sokağı'nda Alışveriş Yapmak da Gezmek de Keyifli Olacak

Yenişehir Belediyesi, Mersin’in en yoğun alışveriş ve sosyal yaşam alanlarından biri olan Alanya Sokağı ve çevresindeki sokaklarda yenileme çalışması yapacak. Sokaklarda görsel kirlilik ve tehlike oluşturan enerji kabloları yeraltına indirilecek, yağmursuyu hattı genişletilerek, su baskınları ve caddelerdeki çökmeler önlenecek.

02 Mayıs 2020 Cumartesi, 17:27
Alanya Sokağı'nda Alışveriş Yapmak da Gezmek de Keyifli Olacak
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Çalışmalar kapsamında ayrıca tek tip tabela uygulaması da hayata geçirilecek, esnafın daha estetik, daha küçük tabelalar ve brandalar kullanması teşvik edilecek. Tüm bu çalışmalar tamamlandığında Alanya Sokağı ve çevresi alışveriş yapmanın da, gezmenin de keyifli olduğu bir turistik kent görüntüsüne kavuşacak. Çalışmaları bizzat yönlendiren Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, sık sık esnafla ve bölgede yaşayan vatandaşlarla bir araya gelerek onların da görüşlerini alıyor.
Yenişehirliler kent yönetiminde söz ve karar sahibi olurken, kent adına alınan kararlara da doğrudan katılıyor. Bunun örneklerinden biri Alanya Sokağı ve çevresindeki sokaklarda yaşanıyor. Her gün binlerce insanın gezdiği, alışveriş yaptığı, öğlen ve akşam yemeğini yediği bölgede yenileme çalışmaları yapmayı planlayan Yenişehir Belediyesi, bu çalışmaları esnafa, civarda yaşayan vatandaşlara da danışarak yürütüyor.
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, çalışmaları bizzat yönlendiriyor, halkla doğrudan temas kuruyor. Başkan Özyiğit önceki gün bir kez daha esnafı dolaştı, bölgede yaşayan vatandaşlarla sohbet etti ve ‘Nasıl bir Alanya Sokağı istiyorsunuz’ sorusunu sordu.
Başkan Özyiğit, Alanya Sokağı’nın trafiğe kapatılıp kapatılmayacağına veya araç geçişlerinin günün hangi saatlerinde olacağına da Yenişehirlilerin karar vermesini istediklerini belirterek esnafın ve bölge sakinlerinin bu konudaki görüşlerini dinledi.
Özyiğit “Önümüzdeki süreçte burada topyekun bir çalışma başlayacak”
Seçim kampanyasında sık sık ‘Halkın talep ve istekleri doğrultusunda hizmet vereceğiz.’ diyerek, katılımcı yönetim vurgusu yapan Başkan Abdullah Özyiğit, “Verdiğimiz sözlerin takipçisi olmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Şartlar ne olursa olsun verdiğimiz sözleri yerine getirmek için Yenişehir Belediyesi olarak seferber olmuş durumdayız. Vatandaşlarımızın Alanya Sokağı olarak bildiği 1902 numaralı sokağımız Mersin’de yoğunluğun en yüksek olduğu sokaklardan bir tanesidir. Sokağın zemininde de bir su sorunu var. Zeminin altındaki su nedeniyle caddede çökmeler oluşuyor. Bu konuda MESKİ ile gerekli görüşmeleri yaptık ve birlikte bu sorunu da çözeceğiz. Elektrik sistemi de yer altında değil. Biz göreve gelir gelmez ilk iş olarak Enerjisa’ya yazılar yazarak, elektrik direklerinin kaldırılmasını ve elektrik sisteminin yer altına indirilmesi konusunda bir talepte bulunduk ve burada yapacağımız çalışmayı kendilerine bildirdik. Dolayısıyla onlar da hazırlıklarını yaptılar ve önümüzdeki süreçte burada topyekun bir çalışma başlayacak. Çalışmalarımıza başlamadan önce Alanya Sokağındaki esnafla ve bölgedeki vatandaşlarımızla konuşuyoruz. Hemşehrilerimize ‘Burası trafiğe kapanmalı mı, yoksa kapanmamalı mı ve nasıl bir Alanya Sokağı istiyorsunuz?’ diye sorduk.” İfadelerini kullandı.
Vatandaşlarımızla konuşuyoruz çünkü en doğru kararı vermek istiyoruz”
Başkan Abdullah Özyiğit, iki ay içerisinde yenileme çalışmalarına başlamayı hedeflediklerini söyledi. Alanya Sokağı’nda vatandaşların yürümekten ve alışveriş yapmaktan keyif alacakları bir düzenleme yapacaklarını kaydeden Başkan Özyiğit, “ Vatandaşlarımızla konuşuyoruz çünkü en doğru kararı vermek istiyoruz. Vatandaşlarımızın daha çok rahat edeceği bir düzenleme yapmak istiyoruz. Bu nedenle başkan yardımcılarımız ve müdürlerimizle beraber sokakta incelemelerimizi tamamladık. İki ay içerisinde Alanya Sokağımızı yenileme çalışmalarına başlamayı hedefliyoruz. Bu sokağı insanların yürümekten ve alışveriş yapmaktan keyif alacağı bir hale getireceğiz. Umuyoruz ki o zamana kadar korona virüsünü de atlatmış olacağız” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı