Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, Ramazan ayında gerçekleştirilen iftar organizasyonlarıyla ilgili önemli görüşmeler yapıldı. ALTSO Başkanı Eray Erdem, toplantıda kaynakların sağlık ve eğitim gibi toplumsal fayda sağlayacak alanlara yönlendirilmesi gerektiğini belirtti. Katılımcılar, kısa süreli organizasyonlar için ayrılan yüksek bütçelerin bu alanlara aktarılmasının daha anlamlı olacağına vurgu yaptı.
Erdem, oda başkanlarıyla Ramazan ayının ilk gününde bir araya gelerek kapsamlı değerlendirmelerde bulunduklarını ifade etti. Her yıl birçok oda, kurum ve sivil toplum kuruluşunun düzenlediği iftar yemeklerinin maliyetinin yüksek olduğunu belirten Erdem, bu kaynakların toplumun yararına kullanılması gerektiği görüşünü dile getirdi. Bazı odaların önceden rezervasyon yaptırmış olmaları nedeniyle bu yılki programlarını gerçekleştireceklerini, diğerlerinin ise üyeleriyle istişare ederek karar alacaklarını iletti.
Ayrıca, ilçe başkanlarıyla yapılan görüşmelerin de olumlu geçtiğini belirten Erdem, siyasi partilerin ilçe başkanlarının da bu konuda ortak bir yaklaşım benimsediğini söyledi. Toplumsal faydayı önceliklendiren bu yaklaşımın, Alanya'ya kalıcı değerler kazandıracak projelere yol açmasını umduklarını ifade etti.