Alanya'da Trafik Akışını Rahatlatmak İçin Trafolar Taşınıyor

Alanya'nın trafik akışını engelleyen trafo merkezleri, Akdeniz EDAŞ tarafından yeni yerlerine taşınıyor. Çalışmaların bu hafta tamamlanması planlanıyor.

Alanya'da Trafik Akışını Rahatlatmak İçin Trafolar Taşınıyor
Alanya'nın trafik akışını engelleyen trafo merkezleri, Akdeniz EDAŞ tarafından yeni yerlerine taşınıyor. Çalışmaların bu hafta tamamlanması planlanıyor.
Google News'te Abone Ol

Antalya'nın Alanya ilçesinde, zamanla yol ortasında kalan ve trafik akışını zorlaştıran dağıtım merkezi, yapımı süren Alanya Bölge Hastanesi'nin köşesine taşınıyor. Akdeniz EDAŞ, bu çalışmayı hafta içinde tamamlamayı hedefliyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Akdeniz EDAŞ Alanya Bölge Koordinatörü Ahmet Sait Akboğa, temel amaçlarının trafiği rahatlatmak olduğunu belirtti. Daha önce Cikcilli Mahallesi Kipa Süpermarket arkasında bulunan trafoyu taşıdıklarını ifade eden Akboğa, "Alanya genelinde benzer trafolar mevcut. Trafik akışını engelleyen ve görüntü kirliliğine yol açan bu trafoların yerlerini değiştireceğiz. Alanya Belediyesi'ne, bize trafo yerleri gösterdiği için teşekkür ederiz" dedi.
Ayrıca, bölgede yer altına alma çalışmalarının devam ettiğini ve enerji hatlarının yer altına alınmasının ardından kaliteli ve kesintisiz enerji sağlama konusunda önemli ilerlemeler kaydedileceğini vurguladı. Akboğa, yer altına alma çalışmalarının ardından kaldırım ve yol onarımlarının yapıldığını belirterek, "Bu süreçte bazen aksilikler yaşayabiliyoruz. Yüklenici firma farklı uygulamalar yapabiliyor, biz de bunları takip ederek müdahale ediyoruz. Bu nedenle çalışmalar zaman zaman uzayabiliyor. Tüketicilerimizden sabır ve anlayış bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin