Ali Boltaç, Başkan Erdoğan Yalçın’la Bir Araya Gelerek Projenin Altyapı Detaylarını Konuştu

Göreve geldiği günden bu yana sosyal projelere ağırlık veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in üzerinde önemle durduğu ve ihtiyaç sahibi vatandaşların, verilecek kartlarla market veya bakkallardan istedikleri ürünü alma hakkını veren Halk Kart uygulaması konusunda Tarsus’ta da çalışma başlatıldı.

14 Ekim 2019 Pazartesi, 15:06
Ali Boltaç, Başkan Erdoğan Yalçın’la Bir Araya Gelerek Projenin Altyapı Detaylarını Konuştu
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Müdürlüğü Koordinatörü Ali Boltaç, işbirliği yapacakları Tarsus Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Erdoğan Yalçın’ı ziyaret ederek, proje detayları üzerinde görüşme yaptı.
Tarsus Belediye Meclis üyesi ve Bakkallar Odası Başkan Yardımcısı Aydın Polat’ın da hazır bulunduğu görüşmede konuşan Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Müdürlüğü Koordinatörü Ali Boltaç, “Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Vahap Seçer’in üzerinde önemle durduğu bir proje. İlk etapta il genelinde 6 bin 785 ihtiyaç sahibi insanımız bundan faydalanacak. Hedef ise 10 bin… Tabi Tarsus’ta da ihtiyaç sahibi insanlarımıza bu kartları dağıtacağız. Daha önce uygulanan Dosteli market projesinden farklı olacak. Orada Dosteli marketlere giderek sadece oradaki ürünü alma hakkı vardı. Halk Kart Projemizde ise elinde kartı olan vatandaşımız, hemen hemen her mahallede uygulama kapsamında olan bakkala giderek istediği gıda ürününü alabilecek; ihtiyacını karşılayabilecek” ifadelerini kullandı.
Belediyeciliğin sadece yol yapmak olmadığının altını çizen Boltaç, “Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal projelere önem veriyoruz. Halk Kart Projemizin sağlıklı şekilde çalışacağına inanıyoruz. Elbette bu konuda bakkallarımıza büyük görev düşüyor. Onlarla işbirliği yaparak halkımıza hizmet etmek istiyoruz. Bu proje ile her ay il genelinde piyasaya 1 milyon TL para girişi olacak, esnafımızda kazanacak” diye konuştu.
Ali Boltaç, uygulama kapsamında Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’yla da görüşme halinde olduklarını belirtti.
Tarsus Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Erdoğan Yalçın’da böyle bir projenin hayata geçecek olmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.
Tarsuslu bakkal esnafının sosyal projelerde tecrübeli olduğuna dikkati çeken Başkan Yalçın, “Daha önceleri yapılan sosyal projelerde de bakkal esnafımız yer aldı. Elimizde bir veri tabanı var. Büyükşehir Belediyesi’nin Halk Kart Projesi’nde bakkallarla çalışacak olması hem vatandaşlarımızın mağdur olmaması açısından, hem de esnaflarımızın iş yapmaları açısından oldukça olumlu sonuçlar doğuracaktır. Bu konuda emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Vahap Seçer olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Ali Boltaç, Başkan Erdoğan Yalçın’la Bir Araya Gelerek Projenin Altyapı Detaylarını Konuştu

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı