Aliağa'da 23 Nisan Kutlamaları 3 Gün Boyunca Devam Etti

İzmir'in Aliağa ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 2 ülkeden 60 çocuğun katılımıyla 3 gün süren etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

Aliağa'da 23 Nisan Kutlamaları 3 Gün Boyunca Devam Etti
İzmir'in Aliağa ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 2 ülkeden 60 çocuğun katılımıyla 3 gün süren etkinliklerle coşkuyla kutlandı.
Google News'te Abone Ol

Aliağa'da düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri, 22 Nisan'da Cumhuriyet Meydanı'nda başlayarak Helvacı Mahallesi'nde devam etti ve final Yeni Şakran Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Bu etkinlikler, Aliağa Belediyesi Sanat Evi'nin (ASEV) organizasyonuyla yapıldı ve Makedonya'nın Radoviç ile Bosna-Hersek'in Kakanj şehirlerinden gelen çocukların katılımıyla zenginleşti. Rengarenk folklorik kıyafetler giyen çocuklar, kendi ülkelerine ait yöresel dansları sergileyerek izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Kutlamalarda, ilk olarak Bosna Kakanj grubu sahne aldı ve ardından Makedonya grubu balkan ezgileri eşliğinde halk oyunları sundu. ASEV'in cha cha, zeybek, Grease ve Tango grupları ile Fethiye kız ekibi de gösterilerini gerçekleştirdi. Bosna Hersek Kakanj Belediye Başkanı Nermin Mandra, etkinlikler için Aliağa Belediyesi'ne teşekkür ederek, "23 Nisan'ı coşkulu bir şekilde kutladık. Misafirperverlikleri için Aliağa halkına teşekkür ediyorum. Çocuklarımız burada renkli ve neşeli gösteriler sergiledi," dedi. Ayrıca, Ağustos ayında yapılacak festivallere Aliağa halkını davet etti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin