Almanya'nın Berlin kentinde düzenlenen bir konferansta konuşan Bakan Pistorius, İHA'ların Avrupa'nın hava savunmasındaki öneminin arttığını belirtti. Ayrıca, İsviçre Savunma Bakanı Martin Pfister, bölgedeki güvenlik sorunlarının karmaşıklaştığını ifade ederek, Avrupa'da hava savunması iş birliğinin güçlendirilmesinin gerekliliğine dikkat çekti.
İHA'ların Tehdidi Artıyor
Pfister, "Polonya'dan Baltık ülkelerine, oradan Danimarka'ya kadar olan bölgede yaşanan son olaylar, güvenlik durumunun giderek karmaşıklaştığını göstermektedir. Siber saldırılar artmakta, demokratik ülkeler iç politikada da zorluklarla yüzleşmektedir. Bu nedenle uluslararası iş birliğini geliştirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.
Avrupa'da Savunma Eksiklikleri
İsviçre Savunma Bakanı, "Ülkemiz, birçok Avrupa ülkesi gibi, henüz İHA saldırılarına karşı kapsamlı bir savunma sistemine sahip değil. Ancak bu eksiklikleri gidermek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve nasıl ilerleyeceğimizi değerlendiriyoruz" dedi. Bu açıklamalar, Avrupa'nın hava güvenliğini artırma çabalarının ne denli elzem olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.
Kaynak: Mersin Haber + IHA