Almanca Eğitim Veren Meslek Yüksekokulu Önerisi

-Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, kardeş kent Neustadt Belediyesi'ni ziyaretinde, Yenişehir'de Almanya'nın ihtiyacı olan alanlarda Almanca mesleki eğitim verecek bir meslek yüksekokulu kurulması önerisini gündeme getirdi.

24 Eylül 2019 Salı, 10:29
Almanca Eğitim Veren Meslek Yüksekokulu Önerisi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Başkan Abdullah Özyiğit, Alman mevkidaşına güneş enerjisi konusunda ortak projeler geliştirme önerisini de sundu. İki belediye başkanı, eğitim ve temiz enerji alanlarında işbirliği yapma kararı aldı.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehir'in Almanya'daki kardeş kenti Neustadt Belediyesi'ni ziyaretiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Neustadt Belediye Başkanı Marc Weigel ile ilk kez bir araya geldiklerini ifade eden Başkan Abdullah Özyiğit, "Neustadt kentinde güneş enerjisi ve geri dönüşüm ile ilgili çalışmaları inceledik. Sayın Başkan ile görüşmemizde de iki kent arasında güneş enerjisiyle ilgili ortak projeler yapma temennimizi ilettik. Sayın Başkan'ın da bu yönde olumlu düşünceleri olduğunu gördük. Mersin uzun bir yaz sezonu geçiriyor. Yılın 300 günü güneş alıyoruz. Dolayısıyla güneş enerjisinden elektrik enerjisi elde etmenin ekonomimize büyük katkı koyacağını biliyoruz. Almanya bu konuda en iyi örneklere imza atan ülkelerden biri. İki belediye arasında yapacağımız işbirlikleriyle Yenişehir'in de güneş enerjisinden, temiz enerjiden en iyi şekilde faydalanmasını sağlayabiliriz" dedi.

MESLEK YÜKSEKOKULU KURALIM, MEZUNLAR ALMANYA’DA İSTİHDAM EDİLSİN

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Neustadt Belediye Başkanı Marc Weigel ile görüşmesinde eğitim alanında yapılabilecek ortak projelerin de gündeme geldiğini belirterek şunları söyledi:
"Hâlihazırda Mersin'den bir okulumuz Neustadt kenti ile öğrenci değişimi yapıyor. Öğrencilerimiz gidip Alman ailelerin yanında kalıyor. Alman öğrenciler de Mersin'e gelecek. Bu tür ilişkileri artırma kararı aldık. Görüşmemizde, Yenişehir ilçesinde Almanca eğitim veren bir meslek yüksekokulu kurulması, bu meslek yüksekokulunda Almanya'nın işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu meslek dallarıyla ilgili eğitim verilmesi ve bu okuldan mezun olanların Almanya'da istihdamının sağlanması önerimizi de sunduk. Sayın Marc Weigel de bu öneriye olumlu yaklaştı. Önümüzdeki günlerde temaslarımız sürecek ve her iki belediye de bu öneriler için somut adımlar atacak. Kardeş kent ilişkimizin başkanların karşılıklı olarak gidip geldiği bir ilişki değil, her iki kentin de ekonomiyle ve eğitimle ilgili işbirlikleri sayesinde kazançlı çıktığı bir ilişkiye dönüşmesini istiyoruz."

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”