Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Ukrayna'ya yapılacak yardımların önemine değinerek, ülkeye en az 150 milyon euro katkıda bulunulacağını açıkladı. Bu karar, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının arttığı bir dönemde alındı. Bakan Pistorius, Ukrayna'nın 4. kış mevsimini yaşadığını ve Rusya'nın bu durumu zorlaştırmaya çalıştığını kaydetti. Ayrıca, Avrupa ülkelerine yönelik hibrit saldırılar konusunda da dikkatli olunması gerektiğini belirtti.
Pistorius, Ukrayna'ya bugüne kadar verilen desteklerin yetersiz olduğunu düşünmediğini ifade ederek, Almanya'nın yıllık destek miktarı açısından öncü bir ülke olduğunu vurguladı. Ukrayna'nın savunma sanayisine yapılan yatırımların devam edeceğini belirten Bakan, hava savunmasının İHA ve füzelerle başa çıkmasının zorlaştığını kabul etti. Bu bağlamda, "Pes etmemeliyiz" mesajını verdi.
İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto, Ukrayna'nın yanında durmanın önemine değinerek, Rusya'nın sivillere yönelik saldırılarını kınadı. Fransa Savunma Bakanı Catherine Vautrin ise Rusya'nın gölge filosuna karşı daha fazla yaptırım uygulanması gerektiğini belirtti. İngiltere Savunma Bakanı Healey, Ukrayna için daha fazla işbirliği yapacaklarını ifade etti. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, Rusya'ya yönelik 20. yaptırım paketinin çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.