Federal Almanya İçişleri Bakanlığı, Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (DHKP-C) tarafından çıkarılan "Yürüyüş" dergisinin yasaklandığını duyurdu. Bakan Dr. Thomas de Maizière, yasaklama kararının arkasında önemli gerekçeler olduğunu ifade etti. DHKP-C'nin 1998 yılından beri Almanya'da yasaklı terör örgütleri arasında bulunduğunu belirten de Maizière, bu örgütün 2002'de tüm Avrupa Birliği ülkelerinde de terör örgütü olarak kabul edildiğini hatırlattı.
Bugün sabah saat 06.00 itibarıyla Baden Württemberg, Kuzey Ren Vestfalya ve Berlin eyaletlerinde gerçekleştirilen baskınlarda çok sayıda döküman ele geçirildi. İçişleri Bakanı, "Şiddeti ve intihar saldırılarını teşvik eden bir yayın organının ülkemizde serbestçe yayın yapmasına izin veremeyiz." şeklinde konuştu.
DHKP-C, 1983 yılından beri Federal İçişleri Bakanlığı tarafından izleniyor. 1998'de yasaklanmasının ardından, 2005 yılına kadar Almanya'da yayınlanan "Kurtuluş" dergisinin ardından "Yürüyüş" dergisinin çıktığı kaydedildi. Derginin, Türkiye'deki demokratik düzeni silahlı mücadele ile yıkmayı ve sosyalist bir sistem kurmayı teşvik ettiğine dikkat çekildi.