Almanya'dan Diyarbakır Saldırısına Tepki Yağdı

Almanya'dan Diyarbakır'da bugün gerçekleştirilen bombalı saldırıya ilişkin tepki geldi. İşte detaylar...

04 Kasım 2016 Cuma, 19:39
Almanya'dan Diyarbakır Saldırısına Tepki Yağdı
-

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, bugün başkent Berlin'de  düzenlenen basın toplantısında, "Bildiğiniz gibi Türkiye'de yeni bir bombalı  saldırı daha oldu. Diyarbakır'daki bir polis karakoluna. Yine insanlar öldürüldü  ve ağır şekilde yaralandı. Böyle bir suç için failler hangi gerekçeyi gösterirse  göstersin, sadece düşüncesiz vahşi tutumlarını sergiliyorlar. Federal hükümet, bu  son terör eylemini de şiddetle kınıyor ve kurbanların yakınlarına başsağlığı  diliyor." dedi.


Seibert, Türkiye'deki gelişmeler ile ilgili olarak hukuk devleti  ilkeleri çerçevesinde yapılan tüm soruşturmaları desteklediklerini belirterek,  "Federal hükümet, Türk devletinin, kanlı ve şiddetle kınanması gereken darbe  girişimini hukuk devletinin tüm imkanlarıyla soruşturması ve sorumluları ağır  şekilde cezalandırması gerektiğini anlayışla karşılıyor. Türk devletinin teröre  karşı mücadele etmesi gerektiğine de anlayış gösteriyor. Bu, her devletin  vatandaşlarına karşı bir sorumluluğudur." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin, Türk vatandaşları için vize muafiyetinin yürürlüğe  girmemesi durumunda AB ülkeleri ile mülteciler konusunda varılan anlaşmayı  feshedeceğini açıklamasını nasıl karşıladıklarının sorulması üzerine de Seibert,  "Biz Türkiye-AB Anlaşmasının uygulanmasından yanayız. Tüm tarafların anlaşmaya  uymasını bekliyoruz. Biz uygulanması için gerekli olanı yapıyoruz." yanıtını  verdi.

Seibert, Türkiye'deki gelişmelerle ilgili AB ve NATO içindeki  partnerleri ile de görüştüklerini ve Türkiye ile yapıcı ilişkiler arzuladıklarını  belirtti.

Seibert, Türkiye’deki muhalif politikacıların tutuklanmasını ise  eleştirdi.

TÜRKİYE İLE ASKERİ İŞBİRLİĞİ

Basın toplantısına katılan Almanya Savunma Bakanlığı sözcülerinden  Michael Henjes, terör örgütü DEAŞ'la mücadele kapsamında Türkiye ile askeri  işbirliğinin iyi bir düzeyde sürdüğünü bildirdi.

İncirlik üssünde altyapı çalışmalarına Türk hükümetinin izin vermediği  şeklindeki haberler ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Henjes, şu ana kadar  bu konuda nihai bir kararın alınmadığını ifade etti.

İncirlik üssünde 26 ila 28 milyon Avroluk yatırım yapılmasını  planladıklarına değinen Henjes, "Altyapı Protokolü konusunda Türkiye ile  anlaşmaya varıldı. Şu an Türkiye tarafında nihai onay konusunda görüşmeler  sürüyor." dedi.

TÜRKİYE'NİN İADE TALEPLERİ

Almanya İçişleri Bakanlığı sözcülerinden Tobias Plate, Türkiye'nin  Almanya'dan 4 binin üzerinde kişinin iade edilmesini talep ettiği şeklindeki  haberlerin doğru olup olmadığı şeklindeki bir soruya karşılık, terör örgütü PKK  ile bağlantılı olarak bu sayının doğru olabileceğine işaret etti.

Bu yıl geçen yıla göre Türkiye'den daha fazla iltica talebi olduğunu  belirten Plate, "Ancak özellikle darbe girişiminden sonraki dönem de dikkate  alınırsa gözle görülür bir artış olmadı." dedi.

Adalet Bakanlığı sözcülerinden Piotr Malachowski, Türkiye'den geçen  yıllarda her yıl 50 ila 60 iade talebi olduğuna dikkati çekti.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti