Amasya'da 68 Yaşındaki Kutlu, Mezun Olduğu Üniversiteye Kadavra Bağışladı

Amasya'da 68 yaşındaki Kutlu, mezun olduğu Amasya Eğitim Fakültesi'ne kadavra bağışında bulundu. Eğitimini tamamladıktan sonra kadavra bağışı yapma kararı alan Kutlu, bu yolla tıp öğrencilerine yardımcı olmak istediğini belirtti.

Amasya'da 68 Yaşındaki Kutlu, Mezun Olduğu Üniversiteye Kadavra Bağışladı

68 yaşındaki Kutlu, 2021 yılında Amasya Eğitim Fakültesi'nde sınıf öğretmenliği eğitimine başladı. 45 yıl aradan sonra mezuniyetini 2023 yılında tamamladı. Okulda gördüğü ilgi nedeniyle akademisyen zannedilen Kutlu, eğitimine devam etmek için Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'ne kayıt yaptırdı. Kadavra bağışında bulunma fikri ise, tıp fakültelerinde eğitim amaçlı kadavralara olan ihtiyacı öğrendikten sonra gelişti. "Eğitim için son nefesime kadar hem fikren, hem de bedenen kendimi adamak için kadavra bağışında bulundum" diyen Kutlu, bağışının inanç boyutunu da ele aldığını ifade etti.

Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nihal Gürlek Çelik, kadavra bağışının Türkiye'de oldukça nadir olduğunu belirtti. Anatomi derslerinin ana eğitim materyali olan kadavralar, öğrencilere el becerisi kazandırmak açısından önemli bir yere sahiptir. Kadavranın ortalama kullanım ömrü 3-5 yıl arasındadır. Kutlu'nun bağışı, öğrencilerin eğitimine katkı sağlarken, Türkiye'de kadavra bağışının azlığını da gözler önüne serdi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin