Bülent Arınç, Amasya Belediyesi’nin düzenlediği yemekte yaptığı konuşmada, iktidar hedefleri doğrultusunda dördüncü döneme yönelik kararlılıklarını vurguladı. “Verdiğimiz her sözde durduk. Hizmet yaptık. Cesur olduk ve hamd olsun ülkedeki ayrımcılıkları kaldırdık. Bugün birbiriyle kaynaşmış bir Türkiye var” dedi.
Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi’nin önemine değinen Arınç, “Alevi, Sünni, Türk, Kürt, Doğulu, Batılı gibi çeşitli ayrımlara son vereceğiz. Bu ülkeyi huzursuz kılmak için yapılan kötülükleri çözeceğiz. Artık Çorum, Maraş olayları gibi acılar yaşanmayacak. Birbirimizi tanıyacak, sevecek ve değer vereceğiz” şeklinde konuştu.
Arınç, Türkiye’de AK Parti döneminde birçok şeyin değiştiğini belirterek sözlerini sürdürdü: “Eğer bu düzen bozulursa, bugünleri arayacak olursak hepimizde vebal var. Daha iyisi varsa o gelsin. Ama ülkenin istikrarsızlığa gitmesine izin vermeyeceğiz.”
Konuşmasının ardından Arınç, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ile diğer adaylar, Amasya Milletvekili Avni Erdemir ve diğer partililerle birlikte Merzifon ve Suluova'da vatandaşlara seslenerek destek istedi.