Amasya'da Şehzade Heykeline Kılıç ve Telefon Yenilendi

Amasya'daki şehzade heykelinin kırılan telefon ve kılıcı yenilendi. Heykel, vatandaşların ilgisini çekmeye devam ediyor.

Amasya'da Şehzade Heykeline Kılıç ve Telefon Yenilendi
Amasya'daki şehzade heykelinin kırılan telefon ve kılıcı yenilendi. Heykel, vatandaşların ilgisini çekmeye devam ediyor.
Google News'te Abone Ol

Amasya'nın Yeşilırmak kenarında bulunan selfie yapan şehzade heykeline yeni bir telefon ve kılıç monte edildi. Heykel, geçtiğimiz günlerde uğradığı saldırı sonrası zarar görmüştü. Amasya polisi, olayın ardından başlatılan soruşturma ile saldırıyı gerçekleştiren iki kişiyi tespit etti. İfadelerinin ardından serbest bırakılan şahıslar, olayın kazara olduğunu iddia etmişti.

Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Osman Akbaş, heykelin çevresindeki MOBESE kameralarıyla 24 saat izlenerek, yeni aksesuarların monte edildiğini açıkladı. Aileleriyle birlikte Adana'dan gelen İbrahim Sönmez, heykeli sosyal medyadan gördüklerini ve selfie çekmek istediklerini belirtti. Aynı zamanda, heykelin güzelliğine vurgu yapan Sadık Karakoç, öğrencileriyle gelen öğretmen Hasan Tenkoğlu da heykelin tarihi önemine dikkat çekerek, yeni telefon ve kılıç fikrinin yerinde bir karar olduğunu ifade etti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin