Amsterdam'da Fatma Koşer Kaya, Temsilciler Meclisi'nde Yeniden Görev Alacak

Hollanda'da Türk kökenli politikacı Fatma Koşer Kaya, Temsilciler Meclisi'nde geri dönerek 1 Ağustos'tan itibaren göreve başlayacak.

Amsterdam'da Fatma Koşer Kaya, Temsilciler Meclisi'nde Yeniden Görev Alacak
Hollanda'da Türk kökenli politikacı Fatma Koşer Kaya, Temsilciler Meclisi'nde geri dönerek 1 Ağustos'tan itibaren göreve başlayacak.
Google News'te Abone Ol

Hollanda'da 2004-2012 yılları arasında milletvekilliği yapmış olan Fatma Koşer Kaya, Temsilciler Meclisi'ne geri dönmeye hazırlanıyor. 1 Ağustos'tan itibaren görev alacak olan Kaya, D66 partisinin milletvekili Gerard Schouw’un özel sektörde çalışma kararı alması sonrasında ilk yedek olarak atanmıştır.

D66 lideri Alexander Pechtold, Kaya'nın partilerine katılmasından dolayı memnun olduklarını belirtti. Kaya, yaptığı açıklamada Temsilciler Meclisi’nde yeniden yer almanın kendisi için bir onur olduğunu ifade etti.

Fatma Koşer Kaya, 1968 yılında Türkiye'de doğmuş ve 6 yaşında ailesiyle birlikte Hollanda’ya göç etmiştir. Eğitim hayatına Bergen op Zoom'da başlamış, sonrasında Brabant Katolik Üniversitesi'nden hukuk diploması almıştır. 2004 yılında yedek listeden milletvekilliğine çağrılan Kaya, daha önce Genel Uyum Yasası’na karşı çıkan tek milletvekili olarak dikkat çekmiştir.

Hollanda Temsilciler Meclisi'nde şu an Türk kökenli 7 milletvekili bulunmaktadır. Sosyal Demokrat PvdA ve Sosyalist Parti’den Türk kökenli isimler görev yapmaktadır. Bu durum, Türklerin siyasetteki temsilini artırma açısından önemli bir gelişme olarak değerlendirilmektedir.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin