Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe 8 yıllık, 10 Ocak geleneğini bozmadı.

11 Ocak 2018 Perşembe, 17:02
Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe Gazetecilerle Bir Araya Geldi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Başkan Mehmet Türe, Anamur Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonluğunda, Burhanettin Kocamaz Tenis Kortlarında 10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü dolayısı ile basınla bir araya geldi.

Kahvaltıya Başkan Türe’nin yanı sıra Anamur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zümrüt Cömertler, Anamur’ da faaliyet gösteren, ulusal, yerel basın temsilcileri ve köşe yazarları katıldı.
Sohbet eşliğinde geçen kahvaltının ardından söz alan Başkan Türe  “ Ben öncelikle 1961 yılında kazandığınız haklarınız ve güvencelerinizin daha iyi niteliklere ulaşması dileği ile “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü” kutluyorum. İnşallah geçmişten günümüze basına uygulanan şiddet sansürler tekrar gündeme gelmez, tekerrür etmez. Bizler her daim basınımızın özgürlüğünden yanayız.
 Basın gerçekten demokratik ülkelerde çok önemli bir yere sahip ama dikta ile yönetilen ülkelerde bu tartışılır. Biz demokrasi ile yönetilen bir ülke olarak kendi ülkemizde basının değerinin, öneminin farkındayız. Basın özgür ve bağımsızdır 212 sayılı basın kanunu ile basın çalışanlarımızın hakları korunmaktadır.
Yalnız bunun yanı sıra basında objektif ve doğru olmalı, cebi ve vicdanı arasında sıkışıp kalan bir basın olmamalı.  Gerek askerlik mesleğinde gerekse 8 yıllık belediye başkanlığı sürecinde hep basınla iç içe olan birisi oldum. Anamur’da basınımız her gün biraz daha kendine koyduğunun ve Türkiye’nin birçok yerine göre tarafsız ve objektif olduğunun farkındayım. Bunun yanı sıra basınımızın ekipman, ulaşım gibi sorunlarınız olduğunun farkındayım. Sorunlarınızı Anamur Belediyesi olarak elimizden geldiğince çözmeye çalışıyoruz. “ şeklinde konuştu.
Konuşmasına devam eden Türe gazetecilerden gelen “neden parti değiştirdiniz?” sorusunu da cevapladı.
Başkan Türe “ 2009 yılında gönül verdiğim Milliyetçi Hareket Partisinden Genel Başkanımız Sayın  Dr. Devlet Bahçeli’nin de onayı ile aday olarak seçime girdik ve kazandık. 5 yıl hizmetin ardından yine 2014 yılında MHP’li bir Belediye Başkanı adayı olarak Anamurlu hemşerilerimizin desteği ile büyük bir farkla 2. Kez kazandık. Mensup olduğumuz partileri, üyelerini, delegelerini bir kenara atamazsınız. Anamur’da büyük siyasi partilerin oyları birbirine denktir. Bir seçimde birileri biraz öndedir diğer bir başka biri biraz öndedir.
Son yıllara geldiğimizde MHP’nin bir üst kurul üyesi olarak olağanüstü kongreye gitmesine imza verdik.  Fevri davranmadık, vatandaşların mahalle, köy temsilcilerimizin, eski başkanlarımızın fikrini alarak olağanüstü kongre için demokrat bir ülkede demokrat bir hakkımızı kullanarak imza verdik. Ama bütün çabalara rağmen MHP olağanüstü kongresi yapılamadı. Tekrar kongre hazırlığında iken de 15 Temmuz hain darbe girişimi gerçekleşti ve biz yine kongremizi yapamadık. 15 Temmuz bu ülkede herkese yapılmış bir darbedir, bizim partimize de yapılmış bir darbedir. Nitekim bu şartlarda bir türlü kongremiz yapılamadı ve biz anladık ki bu şartlarda yeni bir genel başkanı seçimi yapılamayacak. Bizde Anamur’da 7 yeni meclis üyemizle istifa ettik ve Türkiye’de başka belediye başkanlarımızla birlikte İYİ Partiye geçtik. Türkiye de yeni bir partiye ihtiyaç yok aslında. Türkiye’de insanları kucaklayan insanların sorunlarına çözüm bulacak iyi bir partiye ihtiyaç var. İYİ Partinin bu ülkenin sorunlarına çözüm olacağına inandığım için İYİ Partiye geçtim. Yalnız yine belirtiyorum. Ben rozetimi Ankara’da cebime koydum ve siyasi parti ayrımı yapmadan şu ana kadar olduğu gibi hizmete devam edeceğim.  
Bundan Sonra Ne Olacak?
“Bundan sonra ne olacak? “yine aynı şekilde 8 yıldır yaptığımız gibi, siyaset ayrımı yapmadan, tüm siyasi partilerin, STK’ların yanında olacağız. Benim başarısız olma lüksüm yok çünkü Mersin’de tek İYİ Partili belediye Başkanı benim. Benim örnek olmam lazım. Duygusal bağım olan MHP benim önceliğimdir. Ve bir belediye başkanı olarak ilçemizde faaliyet gösteren tüm siyasi partilerin hizmetindeyim. “
 
 Başkan Türe’den sonra söz alan Gazeteci Yazar Kamil Cömertler gazeteciliğin günümüzde geldiği son noktaya dikkat çekerek, eskiden bir haberi Ajanların merkezlerine ulaştırmak için neler yaşadıklarına değindi.
En son söz hakkı alan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zümrüt Cömertler Belediye Başkanı Mehmet Türe’den kendilerine bir yer tahsis edilmesi sözünü aldı. Kahvaltı sonrası Başkan Mehmet Türe yerel basın mensuplarına gül ile hediye taktim etti. Toplu aile fotoğrafının çekilmesi ile kahvaltı programı sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı