Mersin'in Anamur ilçesinde, gece saat 02.00 civarında yaşanan olayda, E.Ç. ile eşi Cangül Çakıroğlu arasında belirsiz bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın şiddetlenmesi üzerine E.Ç., evde eline aldığı bıçakla karısını çeşitli yerlerinden bıçakladı.
Yaralanan genç kadın, aldığı bıçak darbeleri sonucu hayatını kaybederken, E.Ç. olay yerinden 9 ve 2 yaşındaki iki çocuğunu alarak 33 ANJ 679 plakalı Tofaş marka aracıyla kaçtı.
Polis, katil zanlısının yakalanması amacıyla hemen harekete geçti. Yapılan incelemelerde E.Ç.'nin kaçtığı aracın, bugün öğle saatlerinde Aksu ilçesi girişinde Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kameralarına takıldığı belirlendi. Aracın KGYS kameraları tarafından takibi başlatıldı ve bölgeye devriye ekipleri ile Cinayet Büro Amirliği ekipleri sevk edildi.
Şüpheli şahsın gidebileceği güzergahlarda gerekli güvenlik önlemleri alındı. KGYS kameraları aracın son olarak Kuzey Çevreyolu istikametinde ilerlediğini gösterdi.
20 kilometrelik bir takip sonucunda, Aksu İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliği, 33 ANJ 679 plakalı aracı Kuzey Çevreyolu Başköy yol ayrımında önünü keserek durdurdu. Durdurulan araçtaki cinayet şüphelisi E.Ç. gözaltına alınırken, iki çocuğu polis ekiplerince sakinleştirildi.
E.Ç. ve çocukları, işlemleri için Aksu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Olayla ilgili araç ise detaylı bir inceleme için emniyet otoparkına çekildi.
