Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen anma programı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 87. yıl dönümünde anmak amacıyla gerçekleştirildi. Kalaba Kent Meydanı’nda bir araya gelen kalabalık, Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak saygı duruşunda bulundu. Saat 09.05’te başlayan etkinlikte, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Atatürk’ün düşüncelerinin geleceğe taşınması gerektiğini ifade etti.
Özarslan, konuşmasında, “Gazi’yi anlamak, bu ülkeyi anlamanın ta kendisidir” diyerek Atatürk’ün hem askeri hem de fikri mücadelesine dikkat çekti. Atatürk’ün ülkenin gelişimine katkı sağladığını belirten Özarslan, onun mirasının önemine vurgu yaptı. 10 Kasım dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, gençlerin Atatürk’ü anlamaları ve onun fikirlerini benimsemeleri gerektiğini dile getirdi.
Programın devamında, akşam namazında İncirli Merkez Camii’nde Atatürk ve silah arkadaşları için Mevlid-i Şerif programı düzenleneceği belirtildi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duaların okunacağı etkinliğin sonunda katılımcılara lokma ikram edileceği bildirildi.