Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı denetim ekipleri, Yenimahalle ilçesinde yaptıkları denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş ve bozulmuş 1.700 kilo peynir buldu. Denetim sırasında ele geçirilen peynirler, imha edilmek üzere el konulurken, işletmeye de idari para cezası uygulandı.
Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, yapılan denetimlerin Ankaralıların güvenilir gıda tüketimi için titizlikle sürdüğünü belirtti. Temel, tüm gıda işletmelerinin mevzuata uygun hareket etmesi gerektiğini, aksi takdirde yaptırımlarla karşılaşacaklarını vurguladı.
2015 yılından bu yana gerçekleştirilen denetimlerde toplam 18.383 denetim yapıldığı ve 319 işletmeye 1.650.000 TL idari para cezası verildiği de açıklandı. Temel, denetimlerin her yıl artmasına rağmen ceza sayısının azalmasının, gıda işletmelerindeki iyileşmenin bir göstergesi olduğunu ifade etti.