Ankara'da 346 Şüpheliye Yönelik Operasyon Düzenlendi

İçişleri Bakanlığı, 65 ilde mali suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda 346 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

Ankara'da 346 Şüpheliye Yönelik Operasyon Düzenlendi
İçişleri Bakanlığı, 65 ilde mali suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda 346 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinasyonunda gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde, İl Emniyet Müdürlükleri'nin KOM ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince 65 ilde düzenlenen operasyonlar sonucunda yakalanan şüphelilerin; tefecilik, nitelikli dolandırıcılık, kamu kurumlarına yönelik dolandırıcılık, rüşvet, zimmet ve irtikap gibi suçları işledikleri tespit edilmiştir. Ayrıca, vergi usul kanununa muhalefet, edimin ifasına fesat karıştırmak, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, resmi ve özel belgede sahtecilik, 6114 Sayılı Kanuna ve 1219 Sayılı Kanuna muhalefet gibi suçlamalar da gündeme gelmiştir. Bu şahıslar hakkında savcılıklar tarafından soruşturma başlatılmıştır. Milletimizin huzur ve güvenliği için suç ve suçlularla mücadelemizi sürdürüyoruz; organize suç örgütleri, çeteler ve mali suç yapılanmalarına yönelik operasyonlarımıza kararlılıkla devam edeceğiz. Kahraman polislerimizi, KOM Başkanlığımızı, Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı ve bu süreçte emeği geçen tüm çalışanları tebrik ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin