Ankara'da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman, deprem bölgesine giden Özgür Özel'in son ziyaretini sorguladı. Yayman, 453 bin insan için konut temellerinin atıldığını açıkladı.

<p>AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman, deprem bölgesindeki çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Yayman, "Bugüne kadar deprem bölgesinde 75 milyar dolar harcama yapıldı. 11 ilde 14 milyon insanı ilgilendiren bu felaketle milletimiz bir arada mücadele ediyor" dedi.</p>

Ankara'da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman, deprem bölgesine giden Özgür Özel'in son ziyaretini sorguladı. Yayman, 453 bin insan için konut temellerinin atıldığını açıkladı.

Yayman, deprem bölgelerinde hak sahibi olan 453 bin kişiye yönelik konutların temellerinin atıldığını ve 6 Şubat'ta bu evlerin teslim edileceğini belirtti. Ayrıca, Cumhurbaşkanının geçen ay 304 bin konutun teslimini gerçekleştirdiğini ifade etti. Kasım ayında ise 351’inci konutun tesliminin yapılacağını vurguladı.

Yayman, deprem nedeniyle hasar gören tarihi camiler hakkında da bilgi verdi. Antakya'daki tarihi eserlerin restore edilmesi için Bursa ve Konya Büyükşehir Belediyeleri'nin çalışmalara başladığını belirtti. Ancak CHP'li belediyelerin bu konuda hiçbir adım atmadığını söyledi.

Yayman, muhalefetin deprem bölgesindeki çalışmaları eleştirdiğini, ancak kendi belediyelerinin herhangi bir şey yapmadığını ifade ederek, Özgür Özel’e çağrıda bulundu. Deprem döneminde verdikleri sözleri unutmuş olabileceklerini, ancak kendilerinin asla unutmadığını belirtti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin