ASO Başkanı Seyit Ardıç, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Gebze Bilişim Vadisi ve İstanbul MEXT Teknoloji Merkezi’ni ziyaret etti. Bu heyet, Bilişim Vadisi’nde yapılan projeler hakkında bilgi edinirken, Ankara Sanayi Odası’nın teknoloji tabanlı girişimcilik, Ar-Ge ve üretim alanlarında yürüttüğü çalışmalar ve vizyon projeleri hakkında fikir alışverişinde bulundu.
Bilişim Vadisi’nde ASO Teknoloji Üssü Vizyonu
Ziyaret sırasında, Bilişim Vadisi Genel Müdür Yardımcısı Tuba Öztepe, yürütülen projeler hakkında detaylı bilgi verdi. ASO'nun, Türkiye’nin yüksek teknolojili üretim ekosistemine katkı sağlayacak projeleri hızla sürdürdüğünü belirtti. Bu doğrultuda, sanayi işletmelerinin dijital dönüşümüne yönelik katma değer sağlayacak yaklaşımlar üzerinde çalışıldığı ifade edildi.
Kocaeli Sanayi Odası ile İş Birliği
ASO Yönetimi, Kocaeli Sanayi Odası’nı da ziyaret ederek Oda Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ile bir araya geldi. Ardıç, Kocaeli'nin güçlü üretim kültürü ve tecrübesinin önemine dikkat çekti. Sanayi odalarının birlik ve dayanışma içindeki hareket etmesinin, sanayinin geleceği için kritik bir unsur olduğunu vurguladı.
Dijital ve Yeşil Dönüşüm Vurgusu
ASO Yönetimi’nin Marmara Bölgesi’ndeki ikinci durağı, İstanbul’da MEXT Teknoloji Merkezi oldu. Burada, ASO Başkanı Seyit Ardıç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, MEXT Teknoloji Merkezi Genel Müdürü Efe Erdem ve Dijital Dönüşüm Yöneticisi Furkan Koyuncu’dan sanayide dijital dönüşüm, yeşil dönüşüm ve yapay zeka uygulamaları hakkında bilgi aldı. Ardıç, bu alanlarda yapılan çalışmaların sanayinin rekabet gücünü artıracağını ifade etti.
ASO'nun Geleceğe Yönelik Hedefleri
Ardıç, sanayinin dijitalleşme, sürdürülebilirlik ve yapay zeka entegrasyonu gibi alanlarda atılan adımların önemini vurguladı. Bu çalışmaların sanayinin verimliliğini artıracağını belirten Ardıç, Ankara Sanayi Odası olarak, bu dönüşüm süreçlerini hızlandıracak projelere öncelik verdiklerini ifade etti.
ASO Yönetimi’nin bir sonraki durakları arasında İstanbul Sanayi Odası (İSO) yer aldı. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, ASO heyetini ağırlamaktan memnun olduklarını dile getirdi. Sanayinin güncel konularının tartışılması ve sanayicilerin karşılaştığı zorluklara karşı birlikte hareket etmenin önemine dikkat çekti.
Dayanışma Ruhunun Önemi
Seyit Ardıç, 18 Kasım 1963’te kurulan ASO’nun kuruluş sürecinde İstanbul Sanayi Odası’nın katkısına vurgu yaptı. Türk sanayicisinin dayanışma ruhunun, ülke sanayisinin en büyük gücü olduğunu belirtti. Bu dayanışmanın, Ankara’nın teknoloji ve yüksek katma değerli üretim gücü ile birleştiğinde Türkiye sanayisini ileriye taşıyacağını ifade etti.
Toplantıda, dünya ve Türkiye ekonomisindeki gelişmelerin sanayiye etkileri üzerine istişarelerde bulunuldu.