Ankara'da Bakan Çiftçi, APP plakalarla ilgili uygulanacak cezaların kaldırılacağını duyurdu.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, APP plakalarla ilgili uygulanan cezaların iptal edileceğini açıkladı. TBMM'de basın mensuplarına konuşan Çiftçi, bu plakalarla ilgili herhangi bir sıkıntı olmadığını vurguladı.

Ankara'da Bakan Çiftçi, APP plakalarla ilgili uygulanacak cezaların kaldırılacağını duyurdu.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, APP plakalarla ilgili uygulanan cezaların iptal edileceğini açıkladı. TBMM'de basın mensuplarına konuşan Çiftçi, bu plakalarla ilgili herhangi bir sıkıntı olmadığını vurguladı.

Bakan Çiftçi, TBMM’deki AK Parti Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarının APP plakalarla ilgili sorularını yanıtladı. Çiftçi, Karayolları Trafik Kanunu’ndaki düzenlemenin 27 Şubat tarihinde yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, "APP plakalardaki yığılma ile ilgili bilgi aldım. Özellikle memleketim Konya’da vatandaşların uzun kuyruklar oluşturduğunu görünce bu konuya bir tedbir almamız gerektiğini değerlendirdik." dedi.

Ceza Uygulaması Olmayacak

Çiftçi, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu tarafından verilen APP plakalarının geçerli olduğunu belirtti. "Bu plakalarla ilgili ceza işlemi uygulamayacağız. Ancak, vatandaşlarımız plakayı şoförler odasından aldıktan sonra üzerinde herhangi bir değişiklik yaparsa, bu durumda 4 bin lira ceza uygulanacak." açıklamasında bulundu.

Bakan Çiftçi, APP plakalar için uygulanacak cezai işlemler konusunda 1 Nisan’a kadar süre tanıdıklarını ifade ederek, "Yetkili olmayan yerlerde üretilen sahte plakalar mevcut. Bu plakalarla ilgili para cezası 140 bin lira civarında. Kamu güvenliği açısından da bu konunun önemine dikkat çekmek istiyorum." şeklinde konuştu. Ayrıca, vatandaşların mağdur olmaması için bu plakalarla ilgili 1 Nisan’a kadar rehberlik yapacaklarını, bu süre zarfında ceza uygulamayacaklarını belirtti.

Son olarak, Bakan Çiftçi, "Uygulanan cezaları sileceğiz. Vatandaşlarımız bu konuda rahat olsun." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin