Ankara'da Bakan Göktaş, Şehit ve Gazi Yakınları İçin 51 Bin 947 Atama Yapıldığını Duyurdu

Ankara'da düzenlenen iftar programında Bakan Göktaş, şehit yakınları ve gaziler için 51 bin 947 atama gerçekleştirildiğini açıkladı. Ayrıca yarın 2026'nın ilk atamasının yapılacağı belirtildi.

Ankara'da Bakan Göktaş, Şehit ve Gazi Yakınları İçin 51 Bin 947 Atama Yapıldığını Duyurdu
Ankara'da düzenlenen iftar programında Bakan Göktaş, şehit yakınları ve gaziler için 51 bin 947 atama gerçekleştirildiğini açıkladı. Ayrıca yarın 2026'nın ilk atamasının yapılacağı belirtildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı'nın düzenlediği iftar programında önemli açıklamalarda bulundu. İftar sonrası gaziler ve şehit aileleriyle bir araya gelen Göktaş, burada bir konuşma yaparak Kadir Gecesi’nin hayırlara vesile olmasını diledi. Ramazan ayının toplumsal bağları güçlendiren bir dönem olduğunu belirten Bakan Göktaş, bu birlikteliğin arkasında şehitlerin fedakarlığı ve gazilerin cesareti bulunduğuna dikkat çekti. Göktaş, "Şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak, onların emanetine sahip çıkmak, gazilerimizin hayatını kolaylaştırmak; milletçe taşıdığımız en derin vefa borcudur. Bakanlık olarak bu anlayışla şehitlerimizin yakınları ve gazilerimizin yanında olmayı en temel sorumluluklarımızdan biri olarak görüyoruz." ifadelerini kullandı.

51 Bin 947 Atama Gerçekleştirildi

Bakan Göktaş, eğitimden sağlığa, istihdamdan ulaşıma kadar birçok alanda destek verdiklerini aktararak şunları kaydetti: "Bu kapsamda şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarımız için kamu istihdam hakkını genişleterek, 51 bin 947 atama gerçekleştirdik. Yarın da 2026 yılının ilk atamasını bakanlığımızda yapacağız." dedi.

Terörsüz Türkiye Hedefi

Bakan Göktaş, ‘Terörsüz Türkiye’ hedefinin hayati öneme sahip olduğunu belirterek bu hedefin, sadece bir milli güvenlik meselesi değil, aynı zamanda kardeşlik ve birliği güçlendiren bir yol olduğunu ifade etti. "Verdiğimiz her destek, sağladığımız her kolaylık; vefa anlayışımızın bir parçasıdır. Ülkemiz artık yeni acılarla sınanmasın, evlatlarımız geleceğe daha güvenle baksın." şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanının liderliği ile bu hedefin kalıcı istikrara dönüşmesinin sağlandığını da sözlerine ekledi. Göktaş, yapılan fedakarlıkların büyüklüğünü ifade etmenin zor olduğunu, ancak devletin ve milletin desteğinin her zaman gazilerin yanında olacağını vurguladı.

Konuşmasının ardından Bakan Göktaş’a vakıf tarafından ‘Vefa Plaketi’ takdim edildi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin