Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve diğer yetkililerle birlikte TRT Genç kanalında hazırlanan "Birlikteyiz" programının ön gösteriminde bulunmak üzere bir araya geldi. Lansmanda, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ve program sunucuları da yer aldı.
Törende, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin TCG Çanakkale denizaltısındaki görevleri ve eğitim süreçleri tanıtıldı. Ayrıca, Kara Harp Okulu Müzik Topluluğu tarafından Türk Halk Müziği dinletisi gerçekleştirildi.
Ordu-Millet Fikirleri Öne Çıkıyor
TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, programın ordu-millet fikrini merkeze aldığını ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin seçkin birliklerinde verilen eğitimlerin ekranlara taşınacağını belirtti. Bu şekilde kamuoyunun TSK'nın faaliyetleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olacağını ifade etti.
TRT Genç Kanalına Başarılar Diliyorum
Bakan Güler, programın güvenlik konularının yanı sıra, doğru anlatım ve güçlü iletişimle de şekilleneceğini vurguladı. "Birlikteyiz" programının, millet ile ordu arasındaki bağı güçlendireceğini ve kamuoyuna TSK'nın zorlu eğitim süreçlerini yansıtacağını söyledi.
Güler, "Böylece Mehmetçiğimizin fedakârlıkları, asil milletimiz tarafından daha yakından anlaşılacaktır" ifadelerini kullandı. Ayrıca, genç nesillerin Türk Silahlı Kuvvetlerini tanıyarak bu kutsal göreve olan ilgisinin artacağına dikkat çekti.
Güvenlik ve İletişim Arasındaki Bağ
Bakan Güler, günümüzde güvenliğin yalnızca sahada verilen mücadeleyle değil, aynı zamanda doğru anlatım ve güçlü iletişimle de şekillendiğini vurguladı. Bu tür projelerin, millet ile TSK arasındaki güven duygusunu artıran stratejik iletişim adımları olduğunu belirtti. Güler, "Birlikteyiz" programının, Türk Silahlı Kuvvetlerinin faaliyetlerini doğru ve şeffaf bir şekilde milletle buluşturacağını kaydetti.
Bakan Güler, program sayesinde kahraman personelin disiplin anlayışı ve görevlerine olan bağlılıklarının doğrudan kamuoyuna aktarılacağını, böylelikle Mehmetçiğin görünmeyen emeğinin daha iyi anlaşılacağını ifade etti.
