Ankara'da Bakan Uraloğlu, 2025 Hedeflerini ve Ulaşım Verilerini Paylaştı

Bakan Uraloğlu, 2025 yılında yüksek hızlı trenler ve kent içi hatlarda 283 milyon yolcuya ulaşım sağlandığını açıkladı. Yük taşımacılığında ise 25 milyon ton hedeflendi.

Ankara'da Bakan Uraloğlu, 2025 Hedeflerini ve Ulaşım Verilerini Paylaştı
Bakan Uraloğlu, 2025 yılında yüksek hızlı trenler ve kent içi hatlarda 283 milyon yolcuya ulaşım sağlandığını açıkladı. Yük taşımacılığında ise 25 milyon ton hedeflendi.
Google News'te Abone Ol

Bakan Uraloğlu, 2025 yılı boyunca yüksek hızlı trenlerin 12 milyondan fazla yolcu taşıdığını belirtti. 2009 yılında Ankara-Eskişehir Hattı ile başlayan yüksek hızlı demiryolu işletmeciliği, günümüzde 2 bin 251 kilometrelik hat ile devam ediyor. En çok kullanılan hat ise yaklaşık 6 milyon yolcu ile Ankara-İstanbul hattı oldu. Bu hattı, İstanbul-Konya-Karaman hattı 2 milyon yolcu ile takip ederken, Ankara-Konya-Karaman hattı 1 milyon 750 bin yolcu taşıdı.

Bakan Uraloğlu, kent içi demiryolu taşımacılığı hakkında da bilgiler verdi. Marmaray hattında 220 milyondan fazla yolcu taşındığını ifade eden Uraloğlu, Başkentray hattında 25 milyondan fazla, İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı’nda 12 milyon ve Kazlıçeşme-Sirkeci Hattı’nda 4 milyondan fazla yolcuya hizmet sunulduğunu söyledi. Böylece toplamda 262 milyon yolcuya hizmet sağlandığını vurguladı.

Dijitalleşme vizyonu kapsamında Yolcu Taşıma Platformu (YTP Projesi) ile 2024 yılı sonunda yurt içi, 2025 yılı sonunda ise uluslararası bilet satışlarının devreye alınacağını kaydeden Uraloğlu, dijital biletleme ve müşteri hizmetlerinin entegre yapı altında toplandığını belirtti. YTP projesinin başarıyla yürütüldüğünü ve 2025 Yılı Türkiye Bilişim Ödülleri’nde birincilik elde ettiğini ifade etti. Ayrıca, dijital bilet ve QR kodlu kontrol sistemlerinin uygulamaya alındığını, T.C. Kimlik Kartı okuma sistemi ile trene kabul süreçlerinin hızlandırıldığını aktardı. 2025 yılında toplam bilet satışlarının yüzde 45’inin mobil uygulama, yüzde 24’ünün ise web sitesi üzerinden gerçekleştirildiğinin altını çizen Uraloğlu, yüksek hızlı trenlerde bilet satışlarının yüzde 89,7’sinin dijital kanallar aracılığıyla yapıldığını belirtti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin