Bakan Tunç, Atlas adındaki çocuğun hunharca katledilmesi sonrasında başlatılan soruşturmada suça sürüklenen bir çocuğun tutuklandığını duyurdu. Bakan, suça karışan çocuklar konusunun son derece önemli olduğunu vurgulayarak, Minguzzi cinayetiyle sarsıldıklarını ve Atlas'ın katledilmesinin herkesi derinden yaraladığını belirtti. Bu konuyla ilgili Cumhurbaşkanı'nın kabine toplantısında ve sonrasında yaptığı açıklamalarda hassasiyetle durulması gerektiğini ifade etti.
Tunç, Türk Ceza Kanunu’nda suça sürüklenen çocukların hangi yaş gruplarında ve nasıl cezalandırılacaklarıyla ilgili hükümlerin mevcut olduğunu hatırlatarak, caydırıcılığın sağlanması adına bir taslak çalışması yaptıklarını belirtti. 12-15 yaş grubundaki ve 15-18 yaş grubundaki çocukların cezalandırılmasına yönelik yeni düzenlemelerin gerekliliği üzerinde uzun süredir tartıştıklarını söyledi. Ayrıca, Adalet Bakanlığı olarak 18 yaş altı çocukların suç işleme şekli, suç eğilimleri ve daha önceki suç kayıtları gibi kriterlere göre hakimlerin takdir yetkisini göz önünde bulunduran bir düzenlemenin taslağını Meclis grubuna ilettiklerini açıkladı.
Tunç, Meclis’te suça sürüklenen çocukların suça sürüklenme nedenlerini araştırmak amacıyla bir Araştırma Komisyonu kurulduğunu da ifade etti. Bu komisyonun İstanbul Milletvekili Tuğba Turgut başkanlığında çalışmalarına devam ettiğini belirten Tunç, komisyon raporunun ve önceki çalışmalarının ardından mevzuatta gerekli düzenlemelerin yapılacağını söyledi. Çocukların suça sürüklenmesinin sebeplerinin ortadan kaldırılması gerektiğini, ailevi, ekonomik, eğitimsel ve sosyal medya etkilerinin göz önüne alınarak kapsamlı bir çalışma yürütüleceğini vurguladı.
Bakan, Kartalkaya faciasının yıldönümünde yaşananları da hatırlattı. Bu olayın tüm milletin yüreğini yaraladığını ve gerekli tedbirlerin alınması için çalışmaların yapılması gerektiğini ifade etti. Olayda 34’ü çocuk, 44’ü yetişkin 78 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Tunç, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hızlı bir şekilde soruşturmalara başladığını ve 32 şüpheli hakkında iddianame düzenlendiğini aktardı. Dava sürecinin devam ettiğini ve kamu görevlileri için de soruşturma izinlerinin ilgili bakanlıklar tarafından verildiğini söyledi. Bu süreçlerin tamamlanmasının ardından gerekli adımların atılacağını ifade etti.