Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Ana muhalefet partisi içindeki tartışmaların hiçbiri bizi ilgilendirmiyor. Kurultay salonlarından mahkeme koridorlarına taşan bu siyasi ve hukuki mücadelenin hiçbir yerinde yokuz, olmadık ve olmayacağız" ifadelerini kullandı.
Bayramların, dargınlıkların unutulduğu ve insanların bir araya geldiği özel zaman dilimleri olduğunu kaydeden Erdoğan, "Bizi bölmeye çalışanlara verdiğimiz en anlamlı cevaplardan biri, kuşkusuz hakkıyla idrak ettiğimiz bayramlarımızdır" dedi.
Erdoğan, trafik kazalarında hayatını kaybeden 70 vatandaşın acısının milletçe hissedildiğini belirterek, "Tedavileri devam eden vatandaşlarımıza Yüce Mevla’dan acil şifalar niyaz ediyorum" dedi. Bayram tatili boyunca alınan tedbirlerin trafik güvenliğinde kayda değer iyileşmeler sağladığını dile getirdi.
Ulaşım altyapısına yapılan yatırımlara dikkat çeken Erdoğan, "Bugün ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine uzanan dev bir ulaşım altyapısına sahibiz" şeklinde konuştu. 2002 yılında 6 bin 101 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunun bugün 30 bin 51 kilometreye çıktığını ifade etti.
Hızlı tren hatlarının da önemine değinen Erdoğan, "2 bin 251 kilometreye ulaşan hızlı tren hatlarımızı bayram boyunca 322 bin yolcumuz kullandı" dedi. Ayrıca, havalimanlarının sayısının 58'e çıktığını ve yıllık yaklaşık 250 milyon yolcuya hizmet verildiğini belirtti.
Ulaştırma yatırımlarının üretime olan etkisinin 2 trilyon doları bulduğunu aktaran Erdoğan, bu yatırımlar sayesinde birçok sektörde ilave katma değer üretildiğinin altını çizdi. Önümüzdeki yıllarda gerçekleştirilecek projelerle Türkiye’nin ulaşım altyapısının daha da güçleneceğini söyledi.
Erdoğan, ana muhalefet partisi içindeki tartışmaların ise kendileri için öncelik taşımadığını vurgulayarak, Türkiye’nin geleceği için ortak zeminlerde buluşmanın önemine dikkat çekti. "Bunu yaparken milletimizin çıkarlarını önceleyecek, Türkiye’nin istikbalini her türlü siyasi mülahazanın üstünde tutmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
