Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin dış politikasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlenen iftar programında, dünya genelindeki belirsizliklere ve gerilimlere dikkat çekerek, Türkiye'nin asla tarafsız olamayacağını vurguladı.

Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin dış politikasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlenen iftar programında, dünya genelindeki belirsizliklere ve gerilimlere dikkat çekerek, Türkiye'nin asla tarafsız olamayacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de gerçekleştirilen iftar programında milletvekilleriyle bir araya geldi. Ramazan ayının önemine değinerek konuşmaya başlayan Erdoğan, Meclis'in tarihi rolü ve küresel gelişmelere dair önemli mesajlar paylaştı. Konuşmasında, TBMM’nin ikinci kez "gazi" unvanı almasının altını çizen Erdoğan, 23 Nisan 1920’den bu yana millete hizmet eden tüm milletvekillerine şükranlarını sundu. Ayrıca, Milli Mücadele dönemine atıfta bulunarak, İstiklal Harbi’nin Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’ün "Ya istiklal ya ölüm" sözünü hatırlatarak bağımsızlık ruhunun önemini vurguladı. Erdoğan, "Bu vatan ölmez. Ölmesi farz-ı muhaldir" diyerek, "Türkiye, Türkiye’den büyüktür" ifadesinin, milletin inancının ve iradesinin bir tescili olduğunu söyledi.

Dünyanın zorlu bir süreçten geçtiğini ve uluslararası kurumların etkisizleştiğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin mensupları olarak hepiniz çok iyi biliyorsunuz ki yalnızca bölgemiz değil, tüm dünya kritik dönemlerden geçiyor. Uluslararası kurumların etkisizleştiği, güç dengesinin bozulduğu, uluslararası anlaşmaların geçerliliğinin sorgulandığı bir ortamda yaşıyoruz. İkinci Dünya Savaşı sonrası kurulan dünya sistemi ciddi bir sarsıntı yaşıyor. Küresel adaletsizlikler daha da derinleşiyor ve eski düzen yıkılırken yerine neyin konulacağı henüz netleşmedi. Komşumuz İran’a yönelik saldırılar bu durumu bir kez daha gözler önüne seriyor. Yıllardır bize hukuktan, insan hak ve hürriyetlerinden bahsedenlerin bizzat kendileri bu değerleri yok saymaktalar."

Türkiye’nin tarafının net olduğunu belirten Erdoğan, "Belirsizliğin, gerilimin, çatışmanın ve hukuksuzluğun norm haline geldiği bir konjonktürde Türkiye’nin tavrı bellidir. Biz bölgemizi ve insanlığı ilgilendiren meselelerde asla tarafsız değiliz. Kardeşlerimiz ve komşularımızın huzurunu bozan hadiselerde de tarafsız değiliz. Türkiye olarak sulhu sükunun tarafındayız. Sorunların diyalog ve diplomasi ile çözülmesinin yanındayız. Çatışma yerine müzakerenin, savaş yerine barışın tarafındayız." dedi.

Türkiye’nin Türkiye Yüzyılı’na hazırlandığını ifade eden Erdoğan, "Altyapımızı, ekonomimizi, diplomasimizi, ordumuzu ve savunma sanayimizi güçlendirerek, milli birliğimizi pekiştiriyoruz. Terörsüz Türkiye hedefiyle yürüttüğümüz çalışmalar kritik öneme sahip." ifadelerini kullandı. Ayrıca, Meclis bünyesinde kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun başarılı bir şekilde misyonunu yerine getirdiğini vurguladı.

Erdoğan, Türkiye’nin terör sorunundan kurtulması gerektiğinin altını çizerek, "Doğru bildiğimiz yolda emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu fırsatı heba etmeyecek, heba edilmesine izin vermeyeceğiz." dedi. Türkiye’nin bu süreçten güçlenerek çıkacağını ve aydınlık yarınlara doğru ilerleyeceğini belirtti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin