Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Açıklamaları Dikkat Çekti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada üniversitelerin halkın malı olduğunu vurguladı ve "Dünyada bir Türkiye rüzgarı esiyor" dedi. Ayrıca, terörle mücadele sürecine de değindi.

Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Açıklamaları Dikkat Çekti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada üniversitelerin halkın malı olduğunu vurguladı ve "Dünyada bir Türkiye rüzgarı esiyor" dedi. Ayrıca, terörle mücadele sürecine de değindi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen Kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıya yeni İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Adalet Bakanı Akın Gürlek de katıldı. Erdoğan, "Milletin kaynaklarıyla kurulan üniversiteler, hiçbir marjinal ideolojinin kurtarılmış bölgesi değildir" diyerek üniversitelerin halkın malı olduğunu ifade etti. Ayrıca, şehit yakınlarının terörle mücadele sürecine destek verdiğini belirtti.

Erdoğan, "Anne babaları çocuklarının, torunlarının ellerinden tutup Külliyemizdeki etkinliklere katılmaya davet ediyorum" diyerek Ramazan ayının önemine vurgu yaptı. Ramazan'da gerçekleştirdikleri iftar programlarının her kesimden insanla buluşma vesilesi olduğunu söyledi. Depremzede ailelere yönelik etkinlikler de düzenlendiğini belirtti.

Türkiye'nin Duruşu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyada bir Türkiye rüzgarı esiyor" sözleriyle Türkiye'nin uluslararası alandaki duruşunu vurguladı. Krizlerin diyalog ve müzakere ile çözülebileceğini ifade eden Erdoğan, Türkiye'nin dost sayısını artırmayı hedeflediğini söyledi. "Anlaşmazlıklardan düşmanlık üretmek gayretinde değiliz" diyerek ülkelerin egemenlik haklarına saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Üniversitelerin Toplumsal İşlevi

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki açılış programına katıldığını hatırlatan Erdoğan, üniversitelerin özgürleştiğini ve artık karanlık dönemlerin geride kaldığını ifade etti. Üniversitelerin halkın malı olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Eylemlerle değil, ilime ve bilime katkılarla anılmalıyız" dedi.

Terörle Mücadele Süreci

Ramazan ayının ilk iftarını şehit aileleriyle yaptıklarını belirten Erdoğan, "Şehit yakınlarımız, terörün kalıcı olarak bitmesi için yürüttüğümüz sürece sahip çıkıyor" dedi. Terörle mücadelede titiz bir şekilde hareket ettiklerini ve bu süreçte şehitlerin ruhunu incitecek hiçbir girişime izin vermeyeceklerini ifade etti.

Sağlık Alanındaki Gelişmeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin sağlık alanında önemli ilerlemeler kaydettiğini belirtti. 2025 yılına kadar sağlık tesislerinde 1 milyar 24 milyonun üzerinde muayene yapılacağını ifade eden Erdoğan, sağlık hizmetlerinin standardının yükseltilmesi gerektiğini vurguladı. Sigara ile mücadelede kararlı olduklarını ve toplumun bu konuda destek vermesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın toplantısının ardından Kabine ve MGK üyeleriyle iftar programına katıldı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin