Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, çalışma ziyareti çerçevesinde Türkiye'ye gelen Sudan Başbakanı Kamil İdris ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. Görüşmeler, baş başa ve heyetler arası olarak gerçekleştirildi ve sonrasında bir çalışma yemeği düzenlendi. Görüşmelere, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da katıldı.
Yılmaz, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Sudan ile olan ilişkilerini siyasi, ekonomik, ticari ve kültürel alanlarda geliştirme kararlılığını ifade etti. "Sudan’ın birliği, egemenliği, bağımsızlığı ve toprak bütünlüğü, bölgesel istikrar ve Afrika’nın huzur güvenliği açısından son derece önemlidir. Çatışmaların sona ermesi, kalıcı ateşkesin sağlanması ve kapsamlı bir siyasi sürecin hayata geçirilmesi için diyalog ve diplomasi temelindeki uluslararası çabaları desteklemeyi sürdüreceğiz" dedi.
Türkiye’nin Sudan halkıyla dayanışma içinde olmaya devam edeceğini ve yeniden imar ile kalkınma sürecine katkı sunacaklarını belirten Yılmaz, "Yarın Ankara’da gerçekleştirilecek Karma Ekonomik Komisyon (KEK) toplantısının ticaret hacmimizi daha ileri seviyelere taşıyacak, iş dünyalarımız arasındaki iş birliğini güçlendirecek ve ortak vizyonumuzu somut adımlarla pekiştirecek önemli bir dönüm noktası olacağına inanıyorum" açıklamasında bulundu.
