Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Çocuk CİMER Platformu'nu tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinlikte önemli açıklamalarda bulundu. Duran, CİMER'in çocukların ve gençlerin önerilerini ilettiği bir platform olduğunu belirtti. Ayrıca, 4 Haziran Uluslararası Çatışma Kurbanı Masum Çocuklar Günü'ne atıfta bulunarak, dünya genelinde hayatını kaybeden çocukları anmayı ihmal etmedi.
Duran, çocukların ve gençlerin fikirleriyle dünyayı daha iyi bir hale getirebileceklerine inandığını ifade etti. CİMER’e Renk Kat Resim Yarışması Ödül Töreni’nde konuşan Duran, bu yarışmanın çocukların katılımını artıran önemli bir çalışma olduğunu vurguladı. “Çocuklar ve gençler bize katılacak, dünyayı bizden farklı görüyorlar. Onların fikirleri yeni bir dünya yaratmamıza yardımcı olacak,” dedi.
Duran, çocuklara yönelik projelerin önemine dikkat çekerek, “CİMER ile sadece şikayet etmek değil, aynı zamanda önerilerinizi iletmek mümkün. Çocukların ve gençlerin önerilerini CİMER’e göndermelerini bekliyoruz,” şeklinde konuştu.
Duran, CİMER başvurularının cevaplandırılma süresinin 12 gün olduğunu ve 2025 yılında 5 milyon 525 bin başvurunun yapıldığını belirtti. Bu başvuruların yüzde 96.8'inin cevaplandırıldığını vurgulayan Duran, CİMER'in uluslararası ödüller kazandığını da aktardı. “Çocuk CİMER ile CİMER’e yeni bir yön katıyoruz,” dedi.
Konuşmasının ardından Duran, CİMER’e Renk Kat yarışmasında ödül alan 6 öğrenciye ödüllerini takdim etti.
