Ankara'da prematüre olarak doğan İnci, 27. gebelik haftasında 1080 gram ağırlığında dünyaya geldi. Annesi Seher Solak, bu zor sürecin kendilerine sabretmeyi ve güçlü olmayı öğrettiğini belirtti. İnci'nin doğumunun ardından yenidoğan yoğun bakımında verilen destek sayesinde sağlık durumu hızla düzeldi. Doktor Kunt, prematüre bebeklerin hayatta kalma şansının arttığını vurguladı ve bu süreçte enfeksiyonlardan korumanın önemine dikkat çekti.
İnci'nin durumu, dünya genelinde her yıl 15 milyon bebeğin prematüre doğduğunu ve bunlardan 1 milyona yakınının komplikasyonlar nedeniyle kaybedildiğini gösteriyor. Seher Solak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kızına kavuştuğunu ve bu anın kendisi için çok özel olduğunu ifade etti. Prematüre bebeklerin sağlıkla taburcu olmasının gurur verici olduğunu vurgulayan Solak, bu süreçte kendilerine destek olan sağlık çalışanlarına teşekkür etti.
İnci'nin durumu, yaşadığı zorlukların üstesinden gelindiğini ve prematüre annesi olmanın bir başarı olduğunu gösteriyor. Aile, yaşadıkları deneyimler sayesinde güçlenmiş ve bu süreci başarıyla atlatmış durumda. Bugün, prematüre bebeklerin hayatta kalma mücadelesinin önemini bir kez daha hatırlatıyor.