Sağlık Bakanı Memişoğlu, toplumda sağlık bilincini güçlendirmek amacıyla sahaya çıktıklarını söyledi. "Kilo ve boy ölçümünü neden yaptık? Çünkü toplumun sağlık durumu hakkında bilgi sahibi olmasını istiyoruz," dedi. Sigaranın akciğer kanseri gibi hastalıklara yol açtığına dikkat çeken Memişoğlu, proaktif sağlık politikaları geliştirdiklerini vurguladı.
Memişoğlu, "Şeker oranı yüksek gıdaları yasaklamak yerine, toplumun daha az şekerli gıdalara talep etmesini istiyoruz," şeklinde konuştu. Bu doğrultuda endüstri ile iş birliği yapacaklarını kaydeden bakan, "Toplumun kültürünü ve bilincini artırmak için çalışmalar yapıyoruz," ifadesini kullandı.
Türkiye'nin sağlık alanında dünya çapında başarılı olduğunu dile getiren Memişoğlu, "Bizim politikamız hastalığı tedavi etmek değil, sağlıklı kalmayı sağlamaktır," dedi. Sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırılması gerektiğini vurgulayan bakan, "Artık hastalanmış insanlara odaklanmak istemiyoruz. Bu nedenle, sağlık bilincini artırmak için çalıştaylar düzenliyoruz," şeklinde konuştu. Hem sigara hem de şekerli gıdalar konusunda toleranslarının olmadığını belirten Memişoğlu, Türkiye için sağlıklı bir yol haritası çizeceklerini açıkladı.