10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde, CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, beraberindeki TBMM Katip Üye Nermin Yıldırım Kara ve Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez ile birlikte Parlamento Muhabirleri Derneği'ni (PMD) ziyaret etti. Günaydın, burada Suriye'de yaşanan gelişmelere dikkat çekerek, "Türkiye Cumhuriyeti, hem kendi ülkesinde hem de bölgede barışı ve demokrasiyi tesis edebilmek için ortak akla ve yönetim gücüne dayanmak zorundadır" ifadelerini kullandı.
İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez de, TBMM Katip Üye Yasin Öztürk ve Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı ile birlikte PMD'yi ziyaret etti. Çömez, en düşük emekli aylığının 20 bin TL’ye yükseltilmesine ilişkin kanun teklifinin kabul edilemez olduğunu ve açlık sınırının altında kaldığını belirtti. Suriye ile ilgili gelişmeleri değerlendirirken, "Suriye’nin güneyi İsrail tarafından işgal edildi. Fırat’ın doğusunda PYD-YPG’nin hakim olduğu bir bölge var. Biz, Suriye’de tüm toplum kesimlerinin güvenliğinin teminat altına alınması ve orada huzur ile istikrarın sağlanması gerektiğini savunuyoruz" dedi.
Selcan Taşçı ise gazetecilerin çalışma koşullarına değinerek, "Gazeteciler düşük ücretlilerin haklarını savunuyor ama kendileri de düşük ücretlerle çalışıyorlar" şeklinde konuştu. Ziyaretler sırasında, gazetecilerin sorunlarına dikkat çekilmesi ve çözüm önerileri üzerinde durulması gerektiği vurgulandı.